Štimac: Englezi neće znati zaustaviti Kranjčara

Tekst: M.M.
Foto:Cropix

IGOR ŠTIMAC svjestan je da Hrvatsku na Wembleyu očekuje težak posao i da se do uspjeha može doći samo vanserijskom partijom, bez ijedne pogreške.

"Kolektiv mora nadoknaditi izostanak Modrića, a naša zadnja linija imat će ključnu ulogu u susretu. Moraju četiri igrača obrane odigrati bez pogreške. Znam da to i mogu, jer bez obzira na imena koja Englezi imaju u zadnjem redu, ne smatram da će tu dobiti prevagu. Dapače, moraju se i oni pribojavati našeg napada. Zašto? Zato što su Olić, Eduardo, Petrić i Mandžukić raznovrsniji igrači od njihovih", rekao je za SN Igor Štimac.

Adut Hrvatske je svakako Niko Kranjčar, kaže, međutim nikako ne treba ulaziti u nadtrčavanja s Englezima.

"Ne mogu reći za koja dva zadnja vezna će se odlučiti izbornik Bilić, ali to trebaju biti momčine koji će znati odgovoriti na snagu i brzinu Engleza u sredini terena. Ne smijemo s njima ući u nadtrčavanje u veznoj liniji, već pokretljivošću i brzim otvaranjima s okomitim loptama trebamo njima stvarati probleme. Jer, mi imamo više igrača koji znaju dati okomitu loptu. Kranjčar je protiv Bjelorusije odigrao sjajno, tehnički perfektno. S takvom igrom neće Kranjčara ni Englezi znati zaustaviti", istaknuo je Štico.

Pobijediti Englesku na Wembleyu dva puta za redom ogroman je izazov...

"Jasno je da imaju ulogu favorita, ali također znaju kako su prošli zadnji put s nama. Tradicija kaže da nitko Engleze dvaput zaredom nije dobio na Wembleyju. Eto velikog motiva za naše igrače. U svakom slučaju, ali ponavljam, morat ćemo odigrati veliku utakmicu. Mnogo pokretljivije, s bržim protokom lopte nego s Bjelorusijom. Vjerujem da ćemo se vratiti neporaženi iz Londona", za kraj će Štimac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara