Štimac: Na Poljud se ne idemo braniti

Tekst: I.G.
Foto: Cropix

NOVI trener Zagreba Igor Štimac u novu trenersku avanturu kreće na Poljudu, gdje je i stvorio svoje nogometno ime.

Nakon odlaska Luke Pavlovića Štimca čeka težak posao izvlačenja Zagreba iz krize za vrijeme koje su upisali 7 poraza u isto toliko kola. Premijerni nastup na klupi kluba iz Kranjčevićeve ima večeras protiv probuđenog Hajduka.

"Na Poljud se ne idemo braniti", odmah je naglasio Štimac.

"Uskoro se nećemo više morati bojati ni Hajduka ni Dinama. Svi će se bojati nas", najavio je novi trener.

Štimac je pohvalio Vugrinca kojeg smatra extra-igračem, dok su ostali u momčadi podjednaki. Najavio je kako namjerava to promijeniti i kako bi svi igrači trebali preuzeti odgovornost. Očekuje mnogo od Parlova koji se treba isticati kao kapetan, Škorić bi trebao obranama donijeti sigurnost, a Oršulić i Ivanković bit će stoperski dvojac koji mora zaustaviti sve protivnike.

"Neću biti kao drugi treneri u Hrvatskoj. Neću kalkulirati i taktizirati, moja momčad igrat će brz i konkretan nogomet", kazao je bivši "Vatreni".

Kratku trenersku epizodu Štimac je imao u Hajduku osam kola prije kraja sezone 2004/2005. kada je došao do naslova prvaka. O sadašnjem Hajduku kaže da je u sličnoj situaciji kao i Zagreb, ali talijanski trener Reja uveo je u klub stručan rad i pokazao autoritet te može puno napraviti.

"Ako je Reja izdržao u Napoliju gdje je užarenija atmosfera nego u Splitu, onda će izdržati i ovdje. Ako ostane dvije godine, mogli bi napokon vidjeti europski Hajduk", kazao je Štimac.

"Novi dolazak na Poljud bit će za mene poseban doživljaj. Za Zagreb prvenstvo počinje tek u sljedećem kolu sa Šibenikom. U Split idemo kako bismo odigrali najbolje što možemo i po mogućnosti ostali neporaženi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara