Štimac: Proziva nas čovjek o kojem Uefa već ima dosje zbog sumnjivih utakmica

Foto: Goran Mehkhk/Cropix

"MISLIM da stvarno nema potrebe ozbiljno komentirati Mamićeve istupe. Pa tko to nas proziva i prijeti prijavama Disciplinskoj komisiji? Čovjek o kojem Uefa već ima podeblji dosje zbog sumnjivih utakmica, čovjek koji je iskompromitirao sve što je mogao. Mene i ostale delegate sa Skupštine u Westinu može prijaviti samo za poštivanje propisa i Statuta", komentirao je za Index Igor Štimac razne poruke Zdravka Mamića nakon sjednice IO HNS-a.

Zorislav Srebrić najavio je kako će skupštinare koji su podržali Štimca prijaviti Disciplinskoj komisiji zbog "medijskih istupa". Da pojasnimo, to znači da će o prijavi vodstva HNS-a (Marković, Srebrić, Mamić) odlučivati Disciplinska komisija HNS-a čije su članove tamo tek nedavno "instalirali upravo Mamić, Marković i Srebrić.

"Mamić je svoje ljude već stavio u sve moguće komisije. Pitanje je samo ima li među njima još netko tko će ovih dana biti osuđen na zatvorsku kaznu", kaže Štimac osvrnuvši se na slučaj Željka Šćrbačića koji je osuđen na 2 godine zatvora zbog gospodarskog kriminala, a bio je član Žalbene komisije HNS-a nakon posljednjih izbora.

Mamić je danas novinarima otkrio kako sa sobom ima i potvrdu o nekažnjavanju koju nosi kako bi dokazao da smije sjediti u IO HNS-a. Ono što je Mamić zaboravio, namjerno ili slučajno, je da mu je potrebna potvrda da se protiv njega ne vodi kazneni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mamić u ovom trenutku ponovo krši zakon. Danas je trebao biti isključen sa sjednice Izvršnog odbora, a i sam IO nije imao kvorum. Nije bilo Josipa Friščića, a ako su joj prisustvovali Uljan i Vićan, onda nije imala 8 legitimnih članova za kvorum", objasnio je Štimac.

IO je na današnjoj sjednici izglasao i proračun za tekuću godinu...

"O proračunu se treba raspravljati na Skupštini. Prvo što ću napraviti kad Ured za državnu upravu potvrdi odluke posljednje Skupštine je naručiti reviziju jer prvo treba vidjeti što se sve radilo ovih godina. Zbog toga se boje tko će ih naslijediti, jer žele da dođe netko tko neće pitati takva pitanja", dodaje Štimac.

"Platini će na vrijeme čuti drugu stranu priče. Sve će biti priloženo i poslato Uefi. Ali najprije moramo zapisnik Skupštine predati Ministarstvu uprave i riješiti dio koji se tiče naših institucija", zaključio je Štimac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara