Štimac: Šahtar je odbio ponude Liverpoola i PSG za Darija Srnu

GAZDA Šahtara Rinat Ahmatov želio bi zadržati Darija Srnu u Ukrajini. A ako mu to već ne može poći za rukom, volio bi na njemu zaraditii što je više moguće. No, taktika koju je proveo trener Mircea Lucesu, javno procjenjujući Srnu na 10 milijuna eura, pala je u vodu u trenutku kad je naš reprezentativac odbio potpisati novi ugovor.

Drugim riječima, Srna već u prosincu može potpisati ugovor s drugim klubom, ali Ukrajincima će nedvojbeno biti u interesu da ga se riješe prije isteka vjernosti (ljeto 2008. godine).

Ponudu PSG-a Lucescu je ocijenio neozbiljnom, ali u slučaju poboljšanih uvjeta, čelnici bi mogli stati na loptu.

"Šahtar je već odbio ponude PSG-a, Liverpoola i Fiorentine. No, nismo zabrinuti zbog trenerovih izjava, imamo i mi svog asa u rukavu." - kaže nam Igor Štimac, koji zajedno s bratom Damirom skrbi o Srninoj nogometnoj budućnosti.

"Svjesni smo činjenice da ga Ukrajinci žele zadržati, ali nisam siguran hoće li uspjeti u tome. Odbili smo potpisati novi ugovor premda je bio unosan. Kako će se stvari dalje razvijati, to u ovom trenutku ne mogu reći. Sve ipak ovisi o dogovoru klubova." - dodao je.

U međuvremenu, Srna se s ostakom delegacije marljivo priprema za nastavak sezone. Startalo se u Donjecku, odakle Šahtar kreće za Kanarsko otočje, a potom i na završnicu u Izrael, gdje tradicionalno sudjeluje na First Channel turniru, zajedno s kijevskim Dinamom, moskovskim CSKA te Spartakom.

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara