Štimčev ultimatum Splitu: Dajte novce ili odlazim!

SPORTSKI direktor Hajduka, Igor Štimac, nije zabrinut zbog poraza od Zagreba na Poljudu, ali je nezadovoljan odnosom grada Splita prema Hajduku, posebno u financijskom dijelu.

Štimac je u razgovoru za Večernji list kazao kako nije zadoovljan brojem osvojenih bodova u nastavku sezone (manje od 50% mogućih), ali je odmah dodao kako igračima nema što predbaciti.

"Da smo pobijedili Zagreb, bili bismo zadovoljni i bodovim učinkom. A utakmica sa Zagrebom bila je jedna od onih u kojima gol neće i neće ući u mrežu. Stvarno nemam što komu zamjeriti. Bit ćemo najbolji u završnici prvenstva." – izjavio je Štimac.

Sportski direktor "bilih" smatra kako je on svoj posao, koji se prvenstveno odnosi na dovođenje igračam odradio odlično, sad su na redu struka i igrači.

"Najveća je odgovornost trenera i igrača, ali svi smo zajedno u projektu i samo zajedno možemo do cilja. Nijedna utakmica neće biti laka, posebno u Poljudu, jer nam suparnici dolaze neopterećeni." – dodao je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi čovjek Hajduka bio je posebno razgovorljiv kad je priča povela o ulaganju grada Splita u Hajduk.

"Jedno je sigurno, ne stane li grad uz Hajduk i ne uvidi li važnost projekta, nemam što ovdje tražiti. Lani sam vukao kao tovar, borio se sa živima i mrtvima, dogurao do naslova i kada nam je trebalo pružiti ruku i pronaći milijun eura kako bismo sačuvali igrače, vrata su nam bila zatvorena." – kazao je Štimac.

"Svi su otišli na kupanje, a moji suradnici i ja ostali smo na vjetrometini. Ako Grad ne stane iza nas, napustit ću Hajduk." – izjavio je Štimac, pa dodao: " Dinamo je div koji ima budžet na kojemu mu mogu zavidjeti brojni europski klubovi. Želim odnos između Splita i Hajduka kakav imaju Dinamo i Zagreb. Da imamo pola tog iznosa, svake godine igrali bismo u Ligi prvaka."

(Foto: Sportnet)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara