Stipanović i Kuzmanić u vodstvu na Otvorenom europskom prvenstvu za klasu radial

TREĆEG dana Otvorenog europskog prvenstva za klasu radial vremenske prilike išle su na ruku organizatorima, pa su jedriličarke i juniori odradile tri, a jedriličari dva plova.

U olimpijskom laser radialu za žene u vodstvu je i dalje prva na ljestvici Međunarodne jedriličarske federacije Amerikanka Paige Railey, dok u muškoj konkurenciji i dalje dominira Mornarev dvojac Stipanović - Kuzmanić. Stipanović ima šest negativnih bodova, a Kuzmanić sedam.

Ivan Taritaš iz zagrebačkog kluba Sv. Nikola s tri prva mjesta učvrstio je prvo mjesto u konkurenciji juniora.

Jedrilo se po maestralu od 13 do 16 čvorova. Jedriličari su na regatno polje izišli u 11 sati, no start prvog plova označen je tek dva sata kasnije. U ženskom radialu nije bilo velikih iznenađenja: Railey je osvojila dva prva i jedno drugo mjesto, a standardno solidne bile su finska i poljska jedriličarka. Mateja Petronijević bila je jučer 5, 13 i 15 i u ukupnom poretku skočila je na 26 mjesto, dok je Gea Barbić u konkurenciji 82 jedriličarke na 37 mjestu.

REZULTATI:
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seniorke: 1. Railey (SAD) 4 negativna boda, 2. Multala (FIN) 7, 3. Szotynska (POLJ) 10... 26. Petronijević (HRV) 45... 37. Barbić (HRV) 72...

Seniori: 1. Stipanović (HRV) 6, 2. Kuzmanić (HRV) 7, 3. Zhbankov (RUS) 11... 6. Krpeljević (HRV) 31, 7. Lalić (HRV) 36... 10. Matić (HRV) 56...

Juniorke: 1. Bouteiller (FRA) 7, 2. Pic (POLJ) 11, 3. Mihelić (HRV) 14...

Juniori: 1. Taritaš (HRV) 4, 2. Pelt (NIZ) 6, 3. Mratović (HRV) 9...
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara