Stjepan Janić i posada Bačmaga Magušić u polufinalu

 

Hrvatski reprezentativci u kajaku i kanuu na mirnim vodama na 34. svjetskom prvenstvu, koje se od 25. do 28. kolovoza održava na zagrebačkom Jarunu, nastupit će poslijepodne u dvije utrke na stazi od 500 metara.

Prvi će na vodu i to u utrci broj 86 naš najbolji kajkaš 25-godišnji Stjepan Janić koji će u kajaku jednosjedu pokušati osigurati finale. Naime, nakon što je Stjepan jutros s bratom Mićom u kajaku dvosjedu (K-2) osvojio četvrto mjesto i nastup u B finalu posijepodnevna utrka koja počinje u 15,10 sati bit će mu posljednja prigoda da osigura plasman u finale i mogućnost borbe za odsličja.

Juniori Luka Bačmaga (1988) i Dino Magušić (1986), koji su jučer zauzeli posljednje mjesto u kvalifikacijskoj skupini, kajaka dvosjeda (K-2) na 500 metara također će nastupati poslijepodne i to u utci broj 98 u 16,15 sati, ali objektivno od njih se ne očekuje plasman u dalnje natjecanje jer je ovo njima prvi nastup u seniorskoj konkurenciji.

Nikica Ljubek i braća Janić bez A finala

Reprezentativci u kajaku i kanuu na mirnim vodama nisu uspjeli u jutrošnjim polufinalnim utrkama na 34. svjetskom prvenstvu, koje se od 25. do 28. kolovoza održava na zagrebačkom Jarunu, osigurati nastup u finalu, odnosno među devet najboljih.

I dok to objektivno od Nikice Ljubeka u kajaku jednokleku (C-1) i mladih Luke Bačmage i Dina Magušića u kajaku dvosjedu (K-2) nismo ni očekivali, neplasiranje zlatnih s Mediteranskih igara u ovoj disciplini braće Janić u A finale je svakako razočaravajući rezultat.

Mićo i Stjepan Janić su u svojoj polufinalnoj skupini na cilj stigli četvrti s rezultatom 3:15.117 zaostavši nešto više od sekunde za trećeplasiranom španjolskom posadom Hernanz - Banos čije je vrijeme bilo 3:13.467. Pobjednici ove skupine su Poljaci Seroczynski i Nowak s vremenom 3:11.847, a drugi su bili Norvežani Naess i Norenberg (3:12.411). U A finale su se plasirala prva tri čamca iz svake od tri polufinalne skupine, pa će tako braća Janić u subotu u 11:36 veslati u B finalu i boriti se za plasman od 10. do 18. mjesta.

Od indisponiranog Nikice Ljubeka, koji je jučer jedva izborio polufinale, nije se očekivao plasman u finale. Ljubek je u svojoj polufinalnoj skupini kanua jednokleka (C-1) na 1000 metara bio šesti s vremenom 4:08.103, što je 13.3 sekunde iza pobjednika Mađara Attile Vaide. Ipak, Ljubek je šestim mjestom izborio plasman u B finale, koje je na programu u subotu u 11:26 sati.

Juniori Luka Bačmaga i Dino Magušić, koji su rođeni 1988. i 1986. godine, zauzeli su posljednje, deveto mjesto u polufinalnoj skupini, kajaka dvosjeda (K-2) na 500 metara i ispali iz daljnjeg natjecanja. No, za njih još ima vremena jer im je to bio prvi nastup u seniorskoj konkurenciji.

(Hina) xad yad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara