Što je Messiju pisalo na bijeloj majici koju je pokazao kad je zabio Realu?

Što je Messiju pisalo na bijeloj majici koju je pokazao kad je zabio Realu?

KAD JE Messi sinoć zabio dva gola Realu podigao je dres Barcelone ispod kojeg je bila bijela majica s natpisom. Tijekom utakmice je bilo teško odgonetnuti što to argentinski dragulj želi poručiti svijetu, ali kasnije se na agencijskim slikama otkrila i poruka.

> Video: Barcelona Realu zabila pola tuceta, a mogla je i cijelo!

> Video - Juande Ramos: Imam neki neugodan osjećaj u ustima

> Barcin svemirski tri još samo mora potući Realov napad iz 1960. godine

> Barca ispisala povijest: Realu šestica nakon pola stoljeća!

> Raul i Casillas poniženi: Ovaj poraz beskrajno boli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na majici je stajalo "Sindrome X Fragil" odnosno fragilni X sindrom čime je Messi želio podsjetiti navijače na medicinske probleme s kojima se nosio kao dječak.

Fragilni X sindrom je genetički problem koji kao posljedicu može dovesti do mentalnog, emocionalnog, a najčešće fizičkog zaostatka u razvoju. Ovaj sindrom je jedan od najčešćih uzroka mentalne retardacije.

Messiju koji je danas nedvojbeno među najboljim igračima na svijetu je sa 11 godina ustanovljen nedostatak hormona rasta. Tada je igrao za Newell's Old Boys, a u tom trenutku ga je htio kupiti River Plate. Međutim, transfer je propao jer argentinski klub nije imao novca da igraču plaća tretman liječenja koji stoji 1500 dolara mjesečno.

U tom trenutku činilo se kao da je nogometni put Messija završen, ali upornost koju je iskazao ovaj mali nogometni genijalac i njegova obitelj bila je upravo fascinantna. Barcelona je bila svjesna igračevog talenta i ponudila mu liječenje ukoliko pristane preseliti u Španjolsku i zaigrati za katalonski klub.

Uslijedile su godine i godine terapija i treniranja u suvremenim španjolskim nogometnim kampovima koji su Messija zapravo učinili onim što danas jest - neviđeni nogometni biser koji oduševljava svojim partijama i istinski je nasljednik "malog zelenog". A, možda i bolji od njega...

M.Pa.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara