Što se sprema u vodstvu Hajduka?

Što se sprema u vodstvu Hajduka?
NAKON ostavke Igora Štimca na Poljudu je kadrovska križaljka neizvjesna. Tko će biti novi sportski direktor? Hoće li doći do "pregrupacije" ili će doći netko izvana? Netko od starije Hajdukove garde, možda?

Situacija je trenutno takva da se ne zna niti kada će biti sjednica Upravnog odbora. U međuvremenu su se oglasili Grgić, Šurjak, Rožić, Bokšić i Torcida.

Predsjednik Hajduka Branko Grgić je, razumljivo, nakon svega morao pobjeći od strke i zbrke. Uzeo je tri dana bolovanja i otišao na svoju vikendicu na Murteru. Za Sportske novosti je prije odlaska rekao: "Naravno da smo svi nezadovoljni, ali sad je pitanje kako izaći iz ovog komatoznog stanja. Ja imam svoju viziju, znam kako, pitanje je jedino hoću li se predati i otići ili ću se sa svojim ljudima baciti na posao. Ne mogu ipak prihvatiti rušilačke porive pojedinaca ili nahuškanih skupina."

Grgić se u Split vraća u četvrtak kada slijedi potpisivanje sponzorskog ugovora s INA-om u visini od 1,2 milijuna kuna za ovu polusezonu. To nije malo novca, pokrit će se barem dio gubitaka od ispadanja iz Europe.

Ivica Šurjak u ovom trenutku ne razmišlja o povratku na Poljud. Kaže da mu je dosta raznoraznih afera i naklapanja, povezivanja s politikom, itd. "Igor Štimac nije glavni krivac za sve ovo što se na Poljudu upravo događa. Prst krivnje treba usmjeriti prema onima koji sada sjede u Upravi, vjerujem da se svi ti ljudi cijelo ovo vrijeme naslađuju, ne meni, nego čak i Štimcu! Oni su glavni krivci svega lošega što nam Hajduk doživljava u ovom trenutku.Svi u UO moraju dati ostavke. (…) Ne znam zašto se sada Torcidu optužuje za ovakvu Hajdukovu situaciju." – bez imalo dlake na jeziku izjavio je Šurjak za Jutarnji list.

Vedran Rožić obnaša funkciju gradonačelnika Trogira, na kojoj će vjerojatno ostati. Kaže da nije lako dati recept za izlazak iz krize. Bi li on mogao biti taj koji će svojim povratkom u klub pomoći? "Ne znam, trenutačno o tome nisam razmišljao. Ostavka Igora Štimca i sva ova događanja došla su iznenadno. Naravno, bio sam igrač i direktor, emotivno sam vezan uz klub, uvijek želim da sve bude najbolje, da Hajduk bude jak i niže uspjehe. Normalno da sam uvijek spreman pomoći." – rekao je Rožić za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvorka "vatrenih" koja je u klub došla u namjeri da mu pomogne, praktički mu darujući novac, zauzeta je drugim stvarima. Štimac je otišao, Bokšić je to učinio odavno u želji da pobjegne od svih tih napornih igara i igrica, da se posveti obitelji i da zasluženo uživa u životu. Makaranin je još jednom odbio povratak u Hajduk. "O tome da se angažiram kao sportski direktor Hajduka, što mi se signalizira, ne dolazi u obzir. Mogu definitivno izjaviti da mi ne pada na pamet sada preuzeti neku ulogu u klubu. Za mene je krajnji izazov uključiti se u stožer mlade reprezentacije." – rekao je Bokšić za Jutarnji list.

Torcida je polarizirana. Stariji navijači koji se okupljaju u Udruzi navijača žele da Grgić ostane jer se, tvrde u Udruzi, dobro i uspješno radi (osim početka ove sezone) s njim na čelu kluba. S druge strane, Klub navijača Torcida ustraje na svojim zahtjevima: "Sve ovo nam se čini jednom vrlo dobro smišljenom strategijom Igora Štimca. Zna on dobro zašto je ostao u klubu kao član UO-a. Štimčevim potezom nismo ništa dobili ako sa svojih funkcija ne otiđu i predsjednik Grgić i društvo." – ističe se u najnovijoj reakciji Kluba navijača.

Što je s Fredijem Fiorentinijem? On je na funkciji direktora kluba, no puno veće ovlasti i utjecaj na momčad ima sportski direktor. Odlazak Fiorentinija na upražnjeno mjesto bio bi logičan potez. No, kuloari govore da on nije zainteresiran.

Ništa se ne može odlučiti dok se ne sazove Skupština. Grgić je prije dva mjeseca, nakon osvajanja prvenstva, na Skupštini izborio novi predsjednički mandat. Teško će ga neko maknuti, osim ako on ne želi sam odstupiti. Glavnu riječ u Skupštini vode župan Peronja i gradonačelnik Buličić koji su trenutno složni u razmišljanjima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara