Što više osvajaju to više plaćaju: Neuer bi Bayern na kraju sezone mogao koštati 33 milijuna eura

Što više osvajaju to više plaćaju: Neuer bi Bayern na kraju sezone mogao koštati 33 milijuna eura

Foto: AFP

LJETOS je Manuel Neuer pojačao redove Bayerna došavši iz Schalkea navodno za 18 milijuna eura. Njemački dnevnik Bild otkriva, međutim, da je ta svota daleko od definitivne.

Ispune li se sve ugovorne klauzule u korist Schalkea, što će također značiti u korist samog vratara i Bayerna, Schalke bi mogao skoro pa udvostručiti početan iznos. Ukupna bi se vrijednost transfera u optimalnom slučaju, navodi Bild, popela na 33 milijuna eura.

Pod broj jedan, stvarna vrijednost transfera, kako otkriva Bild, iznosi 22 milijuna eura, a ne 18 kao što se pretpostavljalo.

Nadalje, ovisno o Neuerovim odnosno Bayernovim uspjesima tijekom trajanja četverogodišnjeg ugovora 25-godišnjeg golmana njemačke reprezentacije, Schalke će dobivati dodatne iznose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva važna ugovorna klauzula tako govori da će, u slučaju da Neuer s Bayernom u tom razdoblju osvoji dva naslova prvaka i dva puta izbori polufinale Lige prvaka, Bavarci u Schalkeovu blagajnu doplatiti pet dodatnih milijuna eura.

Druga pak kaže da će Schalke, u slučaju da Neuer s Bayernom osvoji Ligu prvaka i da s Bayernom dođe do triju nacionalnih naslova, dobiti dodatnih 11 milijuna eura.

Koliko dobro Neueru ide na golu najtrofejnijega njemačkog nogometnog kluba govori podatak da je čitavih 11 utakmica, ili u zbroju 1018 minuta, bez primljenog gola u službenim utakmicama, čime je srušio rekord klupske legende Olivera Kahna, čija je serija tijekom sezone 2002/03 trajala sedam minuta kraće.

Kad je samo Bundesliga u pitanju, Neuer nastavlja fantastičan lov za rekordnim bundesligaškim učinkom ondašnjeg Stuttgartova golmana Tima Hildebranda, koji je tijekom sezone 2003/04 svoju mrežu netaknutom očuvao 884 minute.

S 90 minuta netaknute mreže prije dva tjedna u Hoffenheimu (0:0) Neuer je skočio na četvrto mjesto vječne bundesligaške ljestvice.Trenutačno je 658 minuta bez primljenog pogotka. Pred njim je sada s dvjema odvojenim serijama Oliver Kahn, dok za sustizanje Hildebranda Neuer još treba malo više od 2.5 utakmice bez primljenog gola.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara