Stotinu jedrilica na vii uskršnjoj regati

SEDMA Uskršnja regata od 9. do 12. travnja u Vodicama bit će zasigurno najbolja dosad, a početak nove jedriličarske sezone u Hrvatskoj obilježit će nastup oko stotinu jedrilica sa više od 1200 sudionika.

To je na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu izjavio predsjednik Uprave PBZ Leasinga i direktor regate Petar Paštrović, najavivši "Tjedan jedrenja" u Vodicama u kojima će se ove godine, osim službene regate za krstaše, održati i natjecanja u klasi "optimist".

Paštrović je dodao kako će se po prvi puta na Uskršnjoj regati, koja je dosad bila rezervirana samo za ELAN-ove jedrilice, dopustiti i natjecanje za još pet tipova brodova koje financira PBZ Leasing. Time se još više pojačala konkurencija za vrijedne nagrade, budući da je potvrđen dolazak 23 od 25 najboljih hrvatskih skippera. Budući da je jedriličarska "fešta" u Vodicama zadnjih godina poprimila i poslovna obilježja, Paštrović je najavio da će trećina sudionika biti iz inozemstva, a velika većina renomiranih hrvatskih i svjetskih firmi regatu će iskoristi za "team building" unutar tvrtke, ali i za poslovne kontakte, po čemu je Uskršnja regata specifična na Istočnoj strani Jadrana. Već je puno ugovora i poslova nastalo upravo na Uskršnjim regatama, gdje se u ozračju mora i jedrenja lakše pregovara i dogovara, kazao je dikrektor regate.

Odaziv sponzora je velik, dva glavna su Mastercard i Generali, koji je i sponzor čuvene tršćanske Barcolane, pa sudionike čekaju vrijedne nagrade, a nastavlja se i tradicija da zahvaljujući ovoj regati Jadranom zajedri jedan "optimist", posebna nagrada sponzora namijenjena edukaciji mladih jedriličara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna atrakcija regate bit će hrvatski proizvodi - jedrilice Salona iz Solina i zadarski Vector, koje konkuriraju za visok plasman, kazao je Paštrović, dodavši kako je ponosan na doprinos Uskršnje regate hrvatskom jedrenju i kulturi mora.

"Jedrenje više u Hrvatskoj nije sport kojim se bave oni koji mogu, već i oni koji žele", završio je Paštrović, priopćivši kako je PBZ Leasing ušao u projekt hrvatskog izazivača za predstojeći Americas Cup. Prema njegovim riječima, već je nabavljen brod u Švedskoj - radi se o trening jedrilici švedske ekipe Assa Abloy, koja je sudjelovala na lanjskoj utrci Volvo Ocean Race.

(Hina) rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara