Strani mediji: Borba protiv korupcije veliki je korak Hrvatske prema EU

Tekst: V.B.
Foto: Cropix

BROJNI strani mediji prenose u uhićenjima u Hrvatskoj povodom istrage o namještanju utakmica. Tako slovenski SIOL ističe kako su, osim hrvatskih državljana, navodno uhićena i dva Slovenca.

Otočki mediji također pišu o uhićenjima u Hrvatskoj, a spominje se kako su među uhićenima treneri, igrači i biznismeni. Prema njihovim saznanjima, hrvatska policija uvelike surađuje s Njemačkom i ostalim zemljama koje su uključene u veliku Uefinu istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teme se prihvatio i popularni Eurosport, koji pozdravlja inicijativu, komentarom kako je to jedna od ključnih stvari u pregovorima Hrvatske o ulasku u Europsku uniju. Kako saznaje Eurosport, samo je jedan susret HNL-a trenutno pod istragom Uskoka.

Agencija AP piše da je u akciji do sada uhićeno 20-ak osoba, te da su među njima i neki treneri i igrači. AP se u izvještaju poziva i na izjavu glasnogovornika policije Krunoslava Borovca, koji je potvrdio da su uhićeni na temelju prijava USKOK-a za namještanje utakmica i prijevara na kladionicama. Istragu je, kako se navodi, pozdravio i direktor Nogometnog saveza Hrvatske Vlatko Marković. AP također spominje i kako su njemački tužitelji, koji su svojedobno otvorili istragu o umiješanosti nekih Hrvata u namještanje utakmica u Njemačkoj, te da su tužitelji tada spominjali kako je upravo Hrvatska "jedna od zemalja u kojoj se takvi incidenti događaju". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara