Strani mediji o dočeku hrvatskih rukometaša

OSIM hrvatskih medija o veličanstvenom dočeku svjetskih rukometnih prvaka u glavnom gradu Hrvatske, izvijestili su i strani mediji.

Najveća svjetska novinska agencija Reuters ističe kako je više od 80.000 ushićenih Hrvata na glavnom zagrebačkom trgu dočekalo svoje ljubimce.

Navodi se kako je doček ´paklenih´ podsjećao na prošlogodišnje slavlje u čast trostruke olimpijske pobjednice Janice Kostelić, te da su igrači pjevali zajedno s publikom.

Citira se izbornik Lino Červar, koji je kazao ´da je sretan što su donijeli toliko radosti svom narodu i da se nada kako će biti još takvih slavlja i da hrvatski narod očekuje bolji život´.

Reuters, također, napominje kako je doček hrvatskih rukometaša direktno prenosila Hrvatska televizija i Hrvatski radio.

I njemačka novinska agencija DPA javlja o veličanstvenom dočeku, ističući kako je na Jelačićevu trgu bilo oko 50.000 ljudi, koje su zabavljali rock sastavi.

Slovenska tiskovna agencija, pod naslovom ´Veličanstven doček hrvatskih rukometaša´, ističe kako se na Trgu bana Jelačića okupilo oko 50.000 ljudi, koji su se zabavljali uz zvuke Prljavog kazališta, Baruna, Željka Krušlina Kruške i Thompsona.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara