Strani mediji: Pogodak Ricardinha spasio Brazilce

STRANI mediji utakmicu između Hrvatske i Brazila opisali su kao atraktivnu s mnogo nadmetanja, ali i mnogo propuštenih šansi. Većina tekstova opisuje Brazilce koji su se morali dobro potruditi da ostvare neodlučan rezultat.

U izvještaju nakon utakmice CNN piše kako su u prijateljskoj utakmici na Poljudu dominirali Brazilci, no da se trud domaćih nogometaša isplatio već u 32. minuti kada je Ivica Olić pogodio gredu, a Kranjčar zabio gol za vodstvo protiv peterostrukih svjetskih prvaka.

Reuters javlja da je Brazil, nakon što je izjednačio, imao još par prilika za vodstvo, poput one u 69. minuti kada je Adriano pogodio gredu.

Svjetske agencije prenijele su i priliku Ronalda koji se našao sam ispred Butine, te pohvalile igru obje reprezentacije koje su na Poljud istrčale u najjačim sastavima, naravno isključimo li Ronaldinha i Pršu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi se slažu oko toga da se "povratnik" Ronaldo, koji je propustio Kup Konfederacija i dvije kvalifikacijske utakmice, nije posve snašao na Poljudu i da nije pružio igru kakva se od njega očekuje.

"Ronaldo i Adriano nisu bili na svojoj normalnoj razini. Utakmica sa Čileom je ispred nas i nadam se da će biti u boljoj kondiciji i motiviraniji nakon treninga u svojim respektabilnim klubovima" - izjavio je izbornik "Carioca" Carlos Alberto Pareirra.

Strani mediji javljaju kako su Hrvati imali priliku već u desetoj minuti da povedu, kada je Srna pucao milimetrima pokraj vratnice, da bi se uporni rad Hrvata isplatio već u 32. minuti nakon pogreške vratara Dide.

Svi se slažu kako je na utakmici bilo previše neiskorištenih šansi, a radilo se o onim Ronalda i Adriana i one, koja će se teško moći zaboraviti - Boška Balabana, koji je tek nakon što je ušao u igru imao priliku postići povijesni zgoditak za pobjedu nad svjetskim prvacima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara