STRELJAŠTVO: KINEZI NAJBOLJI U ZRAČNOM PIŠTOLJU

Četvrtoga dana natjecanja na Svjetskom kupu u streljaštvu koje se održava u Zagrebu održana su finala u disciplini zračni pištolj u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je kineskinja Tao Li s ukupnim rezultatom 485,8 krugova. Drugo i treće mjesto zauzele su Ruskinje Olga Kuznjecova s 485,2 i Natalija Ahmertdinova s 484,6 krugova. Mirela Skoko-Čelić osvojila je 29. mjesto s kvalifikacijskim rezultatom od 378 krugova, dok su Vlatka Pervan sa 373, te Mira Marović sa 366 krugova ostale u "zlatnoj sredini". U disciplini ženski zračni pištolj ukupno je nastupilo 115 natjecateljica.

Rezultatom od 687,2 kruga Kinez Yifu Wang osvojio je prvo mjesto u disciplini zračni pištolj za muškarce. Odmah iza njega bio je njegov sunarodnjak Zongliang Tan s ukupno 684,4 kruga, a treće je mjesto pripalo Bjelorusu Juriju Duhapolau. Hrvatski reprezentativci i danas su bili u okvirima svojih mogućnosti i na razini dosadašnjih rezultata. Vlado Cindrić, pogodivši 571 krug, je u konkurenciji od 123 natjecatelja zauzeo 43. mjesto, Renato Kunac zauzeo je 54. mjesto sa 566 krugova, Anto Majdandžić je bio 84. sa 558 krugova, a Robert Sviben 87. sa 556 krugova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas je završeno natjecanje i u disciplini 10 m pokretne mete, u kojoj Hrvatska nema svojih predstavnika. Najbolji je bio Nijemac Manfred Krutzer s ukupno ostvarenim rezltataom 687,5 krugova. Drugo je mjesto osvojio Kinez Li Jie s 681,8 krugova, dok je treće mjesto pripalo Michaelu Jakositsu iz Njemačke s ostvarenih 680,9 krugova.

Nakon današnjeg dana ukupno je okončano pet disciplina Svjetskog kupa, s kojima je ujedno zaključeno natjecanje u zračnim disciplinama. Sutra započinju natjecanja na streljani Vrapčanski Potok i u disciplinama malokralibarskog oružja.

(Hina) pp zm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara