Suarezu nije do okrugle brojke

MEKSIČKI reprezentativni branič Claudio Suarez (35), koji drži svjetski rekord po broju nastupa za nacionalnu momčad (171) izjavio je da je bio iznenađen kad je dobio poziv da zaigra za reprezentaciju na ovogodišnjem Kupu Amerike, jer je zadnju utakmicu za reprezentaciju Meksika odigrao u listopadu prošle godine. A i tada je bio iznenađen pozivom, jer više od godinu dana nije bio pozivan "pod zastavu" (zbog ozljede je bio brisan s popisa putnika na SP 2002).

Na upit: namjerava li zaokružiti broj nastupa u meksičkoj reprezentaciji na 200, Suarez je rekao novinarima:

"Nemojte se šaliti. Meni nije do okrugle brojke, ali se veselim igranju u reprezentaciji i igrat ću za nju sve dok budem u dobroj formi i dok me budu pozivali. Mislim da još godinu ili dvije mogu ispunjavati profesionalne obveze, a poslije ću razmisliti o svojoj budućnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suareza, koji je sada član UNL-Tigresa player, reaktivirao je u meksičkoj reprezentaciji izbornik Ricardo Lavolpe, koji se okrenuo provjerenim igračima, nakon što je 18 mjeseci neuspješno pokušavao stvoriti dobru momčad od mlađih nogometaša koje je, očito neutemeljeno, pratio glas perspektivnih igrača.

Iako na ovom Kupu Amerike Claudio Suarez još nije zaigrao za Meksiko, tvrdi da je posve spreman za akciju:

"U svakom trenutku, ako se ozlijedi neki od naših obrambenih igrača, koji su sada prvotimci, spreman sam uskočiti u momčad. Vjerujem da će mi Lavolpe pružiti šansu da pokažem našim navijačima kako još nisam za staro željezo. Najveća bi mi želja, međutim, bila da se za mene nađe mjesto u reprezentaciji kad se 2006. bude igralo Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara