Šuker: Bilić će jednog dana trenirati engleski klub

HRVATSKE je reprezentativce prije večernjeg treninga na Wembleyju u hotelu posjetio i Davor Šuker. Proslavljenog člana generacije Vatrenih koja je osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu 1998. i jednog od najboljih europskih napadača uopće, brzo su opkolili pripadnici sedme sile željni njegovih razmišljanja uoči sutrašnje utakmice.

Šuker je, ipak, jedan od rijetkih hrvatskih nogometaša koji ima iskustvo igranja na Wembleyju. On je bio član slavne momčadi koja se u hramu nogometa, doduše onom starom, suprotstavila Englezima 1996. Ta je utakmica završila bez pogodaka.

"Kad smo mi igrali na Wembleyju 0:0 svi smo igrali 20 do 30 posto bolje nego inače. To je takav stadion, jednostavno moraš igrati najbolje što možeš. I više od toga, ipak si u kolijevci nogometa", pričao je Šuker i dodao kako se igra na jedan bod Englezima neće isplatiti: "Englezima nije pametno igrati na nulu. To se uvijek može osvetiti".

O Slavenu Biliću, sve najbolje. Šuker je u svojoj dugotrajnoj i slavnoj karijeri surađivao s kremom europskih stratega u koju sada uvrštava i svog bivšeg suigrača. "Slaven je bio svjetski igrač, a sada je i svjetski trener. Ni najmanje ne sumnjam da će jednoga dana trenirati neku od najboljih svjetskih ekipa, vjerojatno u Premiershipu".

Prisjetio se Šuker i one utakmice u Zagrebu, koja je Englezima ostala u gorkom sjećanju. Nakon nje odbačena je formacija 3-5-2, a sjećanje na Maksimir sigurno je uvelike pogodovalo McClarenovoj odluci da s gola sutra udalji Paula Robinsona. "Utakmicu u Zagrebu Englezi su shvatili olako. To im je bila velika greška. Protiv Hrvatske nitko nema pravo očekivati laganu utakmicu".

Na upit hrvatskih novinara Šuker je ocijenio i Hrvate u Premiershipu. Za Niku Kranjčara je ustvrdio da je veliki talent, a za Eduarda istaknuo kako je bio siguran da će postati zvijezda. "Kad je Eduardo došao u Premiership znao sam da će jednog dana postati zvijezda. Od njega se to očekuje, on to može i to je zaslužio", kazao je Šuker.

U očima najboljeg strijelca u povijesti hrvatske reprezentacije ipak je najbolje prošao jedan budući Premierligaš. "Luka Modrić je strašan talent, nevjerojatan igrač kojeg ćemo uskoro gledati u velikom svjetskom klubu, najvjerojatnije u Premiershipu". Poznavajući Romana Abramoviča i njegov dubok novčanik, ne sumnjamo da će tako i biti.

Dea Redžić
Foto: Mape

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara