Super Bowl: Pobjeda Tampa Bay Buccaneersa

NOĆAS je u San Diegu odigran 37. Super Bowl. Slavila je momčad Tampa Bay Buccaneersa predvođena mladim trenerom Jonom Grudenom.

Kao uvod u utakmicu Celine Dion otpjevala je God Bless America, a Dixie Chicks otpjevale su američku himnu. Nakon toga, za vrijeme tradicije bacanja novčića gosti su bili legende iz momčadi Miami Dolphinsa.

Tokom prve četvrtine momčadi su bile izjednačene. Poveli su Oakland Raidersi ˝field goalom˝ za 0:3 nakon 4:20 minuta igre. Na 3:3 izjednačio je igrač Tampa Baya Martin Gramatica nakon 8:06 minuta igre. Rezultatom 3:3 završila je prva četvrtina.

Nakon 3:44 minute igre u drugoj četvrtini Gramatica je postigao ˝field goal˝ za vodstvo Tampa Baya 6:3. Oakland Raidersi nikako nisu uspjeli dovršiti svoje napade. Razlog tome je bio Dexter Jackson koji ih je presijecao. Nakon 8:36 minuta igre vidjeli smo i prvi touchdown na utakmici. Postigao ga je Mike Allstott za vodstvo Tampa Baya 12:3, a odmah nakon toga Gramatica pogađa udarac s 20 jardi za 13:3.

Trideset sekundi prije kraja druge četvrtine vidjeli smo još jedan touchdown Tampa Baya. Postigao ga je McCardell nakon Johnsonovog dodavanja. Naravno, odmah nakon touchdowna Martin Gramatica pogodio je udarac s 20 jardi za 20:3. Najbolji igrač druge četvrtine bio je Michael Pittman iz Tampa Baya. Rezultatom 20:3 za Tampa Bay Buccaneerse završila je druga četvrtina.

Tokom poluvremena, u ˝halftime showu˝ nastupili su Shania Twain, No Doubt i Sting.

Treća četvrtina nastavila se dominacijom Tampa Baya. Nešto više od pet minuta prije kraja treće četvrtine touchdown za 26:3 postiže McCardell, a na 27:3 sa 20 jardi pogađa Martin Gramatica. Niti minutu kasnije Dwight Smith radi odličan potez. On je presjekao dodavanje Oaklanda i pretrčao 44 jarde te postigao touchdown za 33:3. Naravno, Gramatica je pogodio udarac s 20 jardi za 34:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nakon 12:46 minuta igre u trećoj četvrtini Porter je postigao touchdown za Oakland nakon odličnog dodavanja od strane Gannona dugog 39 jardi. U poslijednju četvrtinu ušlo se rezultatom 34:9 za Tampa Bay.

Igrači Oaklanda imaju male šanse za pobjedu i zato su pritisnuli protivnike i to je uskoro urodilo plodom. Svega 48 sekundi nakon što je počela posljednja četvrtina Tupa radi veliku grešku, a zahvaljujući tome Johnson je postigao touchdown. Rezultat je bio 34:15. Svega par minuta kasnije nakon odličnog Gannonovog dodavanja Rice je postigao touchdown i smanjio na 13 razlike.

Ipak, nešto više od minutu pri je kraja Tampa Bay riješava utakmicu. Derrick Brooks je na 44 jarde presjekao dodavanje i postigao touchdown. Nakon toga Gramatica je povećao vodstvo udarcem s dvadeset jardi i rezultat je bio 41:21.

Ali, tu nije bio kraj. Istu grešku igrači Oaklanda rade svega par sekundi prije kraja samo što je ovaj puta dodavanje presjekao i nakon toga postigao touchdown Dwight Smith. Za kraj je Martin Gramatica pucao udarac s dvadeset jardi i naravno pogodio. Rezultat na kraju utakmice bio je 48:21 za Tampa Bay.

Najboljim igračem utakmice, odnosno MVP-em proglašen je Dexter Jackson iz pobjedničke momčadi, Tampa Bay Buccaneersa.

Vedran Prga

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara