Superkup Europe: Partizan više nije toliko moćan, sa Savonom će biti tvrdo uz malo golova

Foto: Aleksandar Dimitrijević / Cropix

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Europski superkup u kojem će se sučeliti prošlogodišnji osvajač LP, Partizan, te osvajač kupa Len (danas Eurokup) Savona. Utakmica će se odigrati u Savoni, jer to smanjuje troškove momčadi Partizana, s obzirom da domaćin snosi veći dio istih.

Partizan je podosta promijenio šampionsku ekipu pa su tako otišli nositelji igre: centar Pijetlović, i vanjski Prlainović su otišli u Recco, dok se Teo Chatziteodorou vratio u grčku, ali ovaj put u Chios, a s njim je otišao i bek Rađen. Jednostavno se osjeti da financijska nemoć, te je Partizan odlučio graditi neku novu budućnost u kojoj i dalje ima itekako iskusnih igrača. Prvi od njih je Vlado Vujasinović koji je u veteranskim godinama jedan od najboljih svjetskih igrača, a povijesno gledano možda i top 5 svih vremena. Tu je i iskusni golman Soro, kao i centar Korolija. Treba spomenuti i CG reprezentativca Radovića, koji podosta podsjeća na Mlađana Janovića, nositelja igre Savone. Od mlađih snaga najbitniji su ljevak Mandić, te Dedović. Mandić je skoro pa 'otet' Primorcu iz Kotora (kao nekada Prlainović Jadranu), te će nastupati i za reprezntaciju Srbije. I Mandiću i Dedoviću se proriče lijepa karijera. Tu si i Mitrović, Aleksić i Ćuk, reprezentativci Srbije koji sada imaju puno više odgovornosti. Na klupi je i dalje Igor Milanović, nekada vrhunski igrač, a danas je na putu da postane jednako dobar trener jer europska kruna osvojena prošle sezone protiv močnog Recca je vrhunski rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Savona je isto malo osjetila financijske probleme, ali je okosnica ekipe ostala ista, pa se tako  i dalje najviše oslanjaju na golmana Volarevića, šut Mlađana Janovića, te centra Aicardia, zlatnog talijanskog reprezentativca. Treba svakako istaknuti i novopridošlog beka Petrovića (Primorac), te Rizza koji je povremeni reprezentativac. Tu su i iskusni Angellini, Mistrangelo, te stariji brat Fiorentini. Najveći problem Savone su oscilacije, jer to je ekipa koja u jednom danu igra sjajno sa Reccom, a onda gubi bodove doma protiv Nervija, ili pak ostane poražena protiv (ove sezone) slabašnog Panioniosa.

BetPlace.net preporučuje:


Igra se jedna utakmica, a ulog nikako nije malen jer je za obje ekipe ovo velika stvar. Niti jedna niti druga ekipa se ne mogu nazvati overašima, iako je Savona znala primiti, ali i zabiti dosta. No jedno je sudački kriterij u Italiji, a nešto sasvim drugo u Europi. Nadalje, Partizan nije toliko moćan na centru, jer Korolija (iako je na prošlogodišnjem F4 LP odigrao turnir života) nije vrhunski centar, baš kao niti nešto mlađi Vukičević, te će imati dosta problema sa Petrovićem na beku. S druge strane, Partizan je poznat po odličnoj obrani, te stalno rotiraju igrače na beku, a vani igraju čvrsti presing, a ako se povuku u zonu, Soru nije baš tako lako prevariti. Kada sumiramo sve zajedno, počevši od uloga utakmice, dva vrlo dobra golmana, te prijašnjih rezultata obje ekipe koji debelo vuku ka underu, onda je under 19,5 sasvim logičan izbor. Treba napomenuti i da je napadačka igra Savone poprilično jednodimenzionalna, što se vidjelo u podosta utakmica ove sezone, ali i prošlih isto tako.

>>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara