Superpippo: Sa 34 godine, ne smeta me status pričuve


FILIPPO INZAGHI se i kao pričuvni napadač Milana uspinje ljestvicama strijelaca europskih kupova. S nova dva pogotka protiv Šahtara izjednačio se s legendarnim njemačkim "bombarderom" Gerdom Müllerom.

Oba su igrača trenutačno na 62 gola u UEFA-inim natjecanjima, a s obzirom da je Milan prošao dalje u Ligi prvaka nije isključeno i da će popraviti svoju bilancu.

Müller zapravo ima 67 golova računajući Kup velesajamskih gradova, no budući da to natjecanje nije bilo pod UEFA-inom ingerencijom ona ne pribraja te golove, ali uključuje golove u Kupu Intertoto.

"Ne smeta mi posao s pola radnog vremena. Znam da s 34 godine ne mogu stalno igrati, već da moram biti pripravan kad se ukaže potreba. Sad moramo krenuti i u prvenstvu." - rekao je neuništivi Pippo, zahvaljujući se treneru na lijepim riječima.

"Pohvale koje mi je Ancelotti udijelio vrijede više od mnogih golova."

Stariji od braće Inzaghi (1973.) član je Milana od 2001. Dva je puta bio teže ozlijeđen i mjesecima odsutan s terena. No, vraćao se, donio crveno-crnima europsku titulu proljetos u Ateni, a sada i uveo suigrače u osminu finala Lige prvaka. Zato ga i zovu - Superpippo.

Najbolji strijelci u UEFA-inim natjecanjima:

1. Filippo Inzaghi, Gerd Müller (62)

3. Raul Gonzalez, Andrij Ševčenko (60)

5. Ruud van Nistelrooy, Eusebio (56)

7. Henrik Larsson (52)

8. Thierry Henry (51)... 

- golovi u Kupu velesajamskih gradova nisu uračunati

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara