Sušić ususret ždrijebu kvalifikacija za EP: Samo ne opet Portugal

Sušić ususret ždrijebu kvalifikacija za EP: Samo ne opet Portugal

Tekst: M.M.
Foto: Cropix

U RAZGOVORU za travnički TNT radio izbornik BiH Safet Sušić govorio je o svojim prvim danima na klupi Zmajeva i planovima za budućnost.

"Navodno je Portugal poslao prijedlog u NS BiH da se odigra prijateljska utakmica u Austriji. Ja sam za igranje test-utakmice u Europi, pošto je termin između dva prvenstvena kola, pa bi igrači bili manje iscrpljeni. No, ako bude trebalo ići u Saudijsku Arabiju – ići ćemo", ističe Sušić.

Bili ste na nekoliko utakmica i gledali udarne snage reprezentacije - Misimovića, Džeku, itd... Kakvi su dojmovi?

"To su igrači koje već od ranije poznajem, ali želio sam ih vidjeti uživo na terenu. U Njemačkoj je prvoj startalo prvenstvo, ali neću zaobići niti ostale europske lige", kazao je Sušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred vama je put u Varšavu na ždrijebanje skupina za kvalifikacije za idući EP.
Koga priželjkujete, a koga ne želite u našoj grupi ?

"Koga god izvučemo bit će teška grupa u svakom slučaju. Iz prvog šešira volio bih da izbjegnemo ekipe kao što su Španjolska, Nizozemska i Portugal. To su ekipe koje su tehnički jake, imaju brze i jake igrače i one nam manje odgovaraju nego Engleska, Njemačka, pa čak i Francuska. Čak i u petom, odnosno šestom šeširu ima jakih ekipa koje teško možete pobijediti, posebno kada igrate kod njih."

Kakvi su vam planovi vezano uz brojne mlade talentirane igrače BiH podrijetla, kao što je Seferović?

"Nisam ga imao još uvijek priliku gledati. Imam sugestije za još nekoliko mladih igrača, ali moj je stav da u ovim kvalifikacijama igraju igrači koji su standardni u svojim timovima. Normalno, pratit ćemo i talente i, ako se neko iskaže u svom timu, pružiti mu šansu, kao što je pružena Miralemu Pjaniću", dodao je Sušić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara