Šuškova mlada reprezentacija novu eru počinje u Dugopolju i Postirama

Foto: Bruno Konjević / Cropix

NOVI-stari izbornik mlade hrvatske reprezentacije Ivo Šušak pripreme za kvalifikacije za Euro koje kreću 3. lipnja utakmicom protiv Gruzije, započinje prijateljskim utakmicama protiv Ukrajine i Mađarske.

Mlada Hrvatska, koja je 22. na Uefinoj ljestvici, 24. ožujka u Dugopolju dočekuje Ukrajinu, koja je petnaesta na toj ljestvici, a 28. ožujka u Parku mladeži igrat će protiv Mađarske, 23. reprezentacije na toj listi.

Ivo Šušak istaknuo je zadovoljstvo što će reprezentacija odmjeriti snage s dvije ozbiljne reprezentacije i što je naišao na razumijevanje u komunikaciji s klubovima u HNL-u iz kojih reprezentativci dolaze.

"U HNL-u igraju samo 73 igrača koji mogu kandidirati za U-21 reprezentaciju"

Šušak je u stalnom kontaktu sa svim trenerima u prvoj HNL  u kojima igraju potencijalni kandidati za njegovu reprezentaciju.

"Nitko nije gurao svoje igrače i posebno mi je drago da sam već na početku ostvario tako dobru suradnju s trenerima u HNL-u jer bez suradnje s njima ni ja ne bih mogao raditi svoj posao.

Baza nije velika. U klubovima 1. HNL igraju samo 73 igrača koji su `91. godište ili mlađi", dodao je Šušak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oduševljenje uvjetima na Braču

Šušak je istaknuo zadovoljstvo bazom mlade reprezentacije za ovu akciju koja će biti u Postirama na Braču. Destinacija je to u kojoj se Hajduk često priprema za važne utakmice, a nekad davno dok je A-reprezentacija igrala u Splitu, tamo je čekala utakmice na Poljudu.

"Postire su baza s odličnim uvjetima za rad i smještajnim kapacitetima, u to se uvjerila i HNS-ova inspekcija. Odlično je što ćemo u takvim uvjetima provesti osam dana tijekom kojih ćemo se dobro upoznati".

"Lendrić nije mislio ozbiljno kada je rekao da će igrati za BiH"

Šušak je za predstojeće akcije pozvao 25 kandidata, među kojima je najviše pažnje pobudilo ime Ivana Lendrića, mladog napadača Hajduka na posudbi u Zrinskom, koji je nezadovoljan tretmanom u mladim hrvatskim selekcijama najavio kako će igrati za BIH.

"Lendrića sam gledao na utakmici  Zrinskog i Čelika i bez obzira na te njegove izjave, znam da mu je želja igrati za Hrvatsku", rekao je izbornik.

Popis igrača:

Delač, Picak, Celjak, Jakoliš, Jozinović, Rugašević, Musa, Pavlović, Kelić, D. Škvorc, Punčec, Andrijašević, Ademi, Vujičević, Ozobić, Trebotić, Pamić, Tičinović, Abdurahimi, Šarić, Vukušić, Slišković, Škvorc F., Kramarić, Lendrić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara