Suspendirani suci koji su oštetili Romu

CIJENU sustavnih grešaka sudaca na štetu Rome platit će Fiorenzo Treosi (43), koji će zbog svog lošeg suđenja utakmice Como Roma (20) zaraditi vremensku kaznu suđenja.

Treosi, inače međunarodni sudac, neopravdano je isključio Rominog obrambenog igrača Traianosa Dellasa 10-ak minuta prije kraja dvoboja, pri rezultatu 0-0, a prethodno je propustio i dosuditi kazneni udarac za Romu nakon igranja rukom Comova braniča Cristiana Stellinija u vlastitom 16-ercu.

´Treosi je upropastio utakmicu. Dellas je načinio četiri do pet prekršaja, ali svi su bili u granicama dopuštenog. Ipak, sudac je čak dva ocijenio vrijednima žutog kartona. Nešto slično napravio je Trentalange u prošlom kolu kada je isključio Rominog igrača Emersona protiv Atalante. Žao mi je što se sudačke greške ponavljaju uvijek na štetu istog kluba, ali to mogu opravdati tek nesrećom´, kazao je talijanski kontrolor suđenja Paolo Bergamo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Treosija, zbog lošeg suđenja suspendirani su i Alfredo Trentalange, koji je vodio dvoboj 17. kola između Atalante i Rome (2-1), te Paolo Bertini, sudac dvoboja 17. kola Perugia - Inter (4-1).

Očekuje se da će suci biti kažnjeni zabranom suđenja između četiri i šest tjedana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara