Suvišni Dinamovci bez turneje po Koreji, Varteks ne pušta Benka

DINAMO smo ove sezone navikli gledati u vrhunskim izdanjima, pa je blagi pad forme unio nemir, kako u svlačionicu, tako i u službene prostorije. Nakon što je Josip Kuže nagovijestio čistku među redovima "Modrih", oglasio se kapetan Zoran Mamić, koji smatra da će špekuliranje imenima unijeti razdor među igrače.

Jedan od dinastije Mamić donekle je imao pravo, jer suvišni igrači neće samo mirno stajati i čekati da ih se Dinamo riješi. Dario Zahora i Mario Lučić navodno su preko Mamićevog sina Marija (inače menadžera s Fifinom licencom) započeli pregovore s korejskim Incheon Unitedom, klubom Jasmina Agića.

Iako se o Zahorinom odlasku u Koreju govori već duže vremena, ta informacija nije nam potvrđena iz Dinamovog stručnog stožera.

"Ponovo vam naglašavam da nitko od igrača Dinama ne pregovara s korejskim klubovima, kao što nitko od menadžera nije sjeo u avion za Koreju. Dinamo neće tako olako prodavati svoje nogometaše." - kazao je za Index član Uprave Dinama Siniša Jagodić.

Čini se da su u Maksimirskoj 128 zbog goleme medijske pozornosti koju je izazvala Kužeova lista za odstrijel ipak malo usporili s davanjem preuranjenih izjava. Tako iz tabora Modrih nismo uspjeli doznati kakva sudbina čeka Mitua i Marića.

No, zaintrigirale su nas riječi hvale za mladog napadača Varteksa Leona Benka. Jedan od najperspektivnijih igrača HNL-a, koji je za "Krojače" dosad postigao sedam pogodaka, nije se slučajno našao u vrtlogu želja trofejnog zagrebačkog prvoligaša.

No, kako doznajemo iz Uprave Varteksa, Benko iz Varaždina neće otići tako lako.

"Još uvijek nemamo saznanja da Benko želi otići iz kluba. Iako smo imali prilike pročitati da su za njega zainteresirani mnogi hrvatski klubovi, među kojima je i zagrebački Dinamo, mi ga nećemo pustiti. Radi se o jednom mladom napadaču koji je potekao iz Varteksove omladinske škole i za kojega je najbolje da neko vrijeme ostane s nama." - za Index je kazao glasnogovornik Varteksa Saša Grabarić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara