Svaguša u ofenzivi: U Hajduku nema mjesta za starce i bivše Dinamovce

Tekst: C.D.
Foto: Cropix

PRVI čovjek Hajduka Joško Svaguša gostovao je u emisiji Istinom do gola na Tv Dalmaciji i progovorio o svakodnevnici na Poljudu. Začudio se kada je u novinama pročitao vijest o pozivu Dariju Šimiću da dođe na Poljud.

"Ja ga nisam zvao, a nije niti Šurjak. Ne znam tko ga je onda mogao zvati", pita se Svaguša, nakon što je Šimić rekao da je Edoardo Reja želio njegov angažman.

Istaknuo je Svaguša i da će klub prema planiranim obvezama poslovnu godinu 2009. završiti s minusom od 22 milijuna kuna.

"Kroz posljednjih sedam mjeseci ove godine u minusu smo 15 milijuna kuna. Do kraja godine potrošit ćemo ukupno 96 milijuna, a prihod će iznositi 74 milijuna kuna.", poručuje Svaguša

Svaguša i Željko Kerum već duže vrijeme ističu i provode kao rješenje; kadrovsku čistku. Prorijeđena je Peroševa garnitura, a uskoro bi se isto moglo dogoditi igračkom kadru. Hajduk ima obvezu prema 60 imena s profesionalnim ugovorom. Svaguša je bez opterećenja uperio u "starije igrače", Vejića, Šerića i Skoku, "koji su skupo plaćeni, a na njima klub više ne može zaraditi."

"Također, iako nikada ne govorim o bivšim upravama i njihovom radu, nije mi jasno kako su se mogli kupovati igrači koji nisu igrali u Dinamu. To se ubuduće ne bi smjelo događati. Dinamu smo za Jerteca i Buljata platili 1,2 milijuna eura, dali smo im velike ugovore, a oni sjede na klupi", kaže Svaguša, čije bi ideje trebao provoditi i novi, stari direktor, Ivica Šurjak.

Hajduk također planira smanjiti troškove za 20 posto, jer kao što kaže Svaguša, "još uvijek ima novca u zalihama od preoblikovanja, ali Hajduk više nema tko preoblikovati, mora se zarađivati novac"

Predsjednik je svjestan da je Hajduk "ipak zakasnio u utrci za naslov prvaka", ali se neće predati.
"Idemo uzeti Kup i probiti se u Europsku ligu. Sljedeće sezone, idemo na naslov prvaka, jer slavimo i stotu obljetnicu našeg kluba."

Svaguša ističe i da je stateški plan Hajduka uzeti tri naslova prvaka  u šest godina vladavine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara