Svečani doček hrvatskih atletičara s invaliditetom

U VIP salonu zagrebačke zračne luke Pleso danas je priređen svečani doček hrvatske reprezentacije, koja je sudjelovala na Otvorenom europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u finskom gradu Espoou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na prvenstvu je sudjelovalo više od 1000 natjecatelja iz 46 zemalja, a Hrvatska je osvojila četiri medalje, što je do sada najveći uspjeh na europskim natjecanjima u sportu osoba s invaliditetom. Marija Iveković je osvojila tri odličja - zlatnu medalju u petoboju, srebrnu medalju u skoku u dalj i brončanu medalju u bacanju diska, dok je Jelena Vuković osvojila zlatnu medalju u bacanju kugle.

Zahvalivši svim hrvatskim reprezentativcima na sudjelovanju te čestitajući Mariji Iveković i Jeleni Vuković na osvojenim medaljama potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predsjednica Povjerenstva Vlade za osobe s invaliditetom Jadranka Kosor istaknula je da su i na ovaj način naše sportašice, svladavajući mnogobrojne prepreke i predrasude, pokazale kako se upornim radom dolazi do uspjeha. Također je najavila kako će u skladu s Odlukom o kriterijima za dodjelu novčane nagrade za vrhunska športska dostignuća osvajačicama medalja biti dodijeljene i pripadajuće novčane nagrade.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara