Švedski mediji: Sve što Anja radi, Janica radi bolje

DANAŠNJI tisak u Švedskoj preplavljen je slikom razočarane Anje Paerson i njenom rečenicom nakon jučerašnjeg spusta: "Osjećam se kao da sam stigla zadnja".

Novinar lista Dagens Nyheter iznad slike, na kojoj se vide nasmijana Janica Kostelić koja u ruci drži zlatnu medalju i za dvije glave niže, jer tolika je razlika na postolju između zlata i bronce, razočarana Anje Paerson stavio je naslov "Sve što Anja radi, Janica radi još bolje.".

Još jedna medalja na prvenstvu koja ulazi u povijest, piše novinar i nastavlja da je to još jedna potvrda koga to Anja ima ispred sebe: "Duha prvenstva koji se zove Janica Kostelić".

"Postoji mala razlika između bronce i zlata. Kao da pobijediš ili dođeš zadnji. Tolika je razlika", kazala je jučer na konferenciji za novinare razočarana Anja.

Novinar tvrdi da u svojoj dugogodišnjoj karijeri nikada nije vidio toliko bijesnog vlasnika brončane medalje. Anja je psovala, puhala, bacila štap, dok je na ciljnoj ravnini raširenih ruku stajala nasmijana Janica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Janičina radost nije bilo ruganje Anji", ističe novinar, ali je Anja osjećala kao da joj je Janica stavila sol na ranu. Krupnu, morsku kao malo podsjećanje da i dalje postoji samo jedna, prva i najbolja na svijetu, u alpskom skijanju.

Koja nije iz Švedske - piše u švedskim novinama.

I baš nikakvu, ali baš nikakvu, ulogu ne igra činjenica da je Anja opet okrivljavala nekog drugog za njen "neuspjeh". Skraćena pista, mekani snijeg, otkazani spust, nepovoljni vjetar. "Sve se urotilo protiv mene", plačnim glasom izjavljivala je Anja, dok su novinari i komentatori suglasni: "Anju je zaustavio samo jedan razlog - Janica Kostelić".

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara