Svemir Vrsaljko: Maleš je sve snimio, bit će još svega!

Foto:Luka Gerlanc/Cropix

SVEMIR VRSALJKO, bivši načelnik PU zadarske  i ratni zapovjednik Poskoka, a danas savjetnik za sigurnost u Hrvatskim autocestama, blizak je prijatelj Hrvoju Malešu. Predsjednik Hajduka je postao heroj javnosti nakon što je razotkrio Željka Širića i Stjepana Djedovića koji su završili u zatvoru, a Vrsaljko tvrdi da mu je on to savjetovao.

"Vjerujte mi, mnogi neće mirno spavati. Bit će svašta, i to uskoro. Još sam 1997. redao da organizirani kriminal ne može funkcionirati bez sprege s institucijama. Tadašnji ministar policije Ivan Penić sazvao je konferenciju za novinare da bi to opovrgnuo. Ali ova će istraga pokazati da je upravo tako. To je sve što vam mogu zasad reći", rekao je Vrsaljko u razgovoru za Globus.

"Znam da su krenule priče da je ovo namještaljka kako bi se ustoličila neka druga struja na čelo HNS-a, prije svega Igora Štimca. Ali, kunem se, to nema veze s tim. O stvarima o kojima je Hrvoje govorio zna se već godinama. Vrlo brzo će se mnogo toga otkriti. Sve je dokumentirano i snimljeno i to je ono zbog čega će se mnogi zabrinuti", kaže Vrsaljko.

"Bili su nevjerojatno bahati"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsaljko je nakon toga pojasnio kako su Širić i Djedović upali u klopku.

"Kad mi je prije tri mjeseca Hrvoje u četiri oka rekao što Širić traži od njega i kada sam mu rekao što mislim o tome, nije mu trebalo puno da donese odluku. Bilo je to doslovce u minuti. Rekao sam mu: 'Ili ćeš pristati da te žvaču kao žvakaću gumu dok si sladak pa te onda ispljunu ili ćeš biti na ponos svom pokojnom ocu, svojoj obitelji i djeci. Moraš biti svjestan da te sredina neće razumjeti!' Udarili su na Hajduk, a to je institucija Dalmacije i Hrvatske. Tražili su novac i na ime nekih starih dugovanja jer su tvrdili da to godinama tako funkcionira i da su prijašnja vodstva plaća sucima. Hrvoje je u meni imao veliku potporu. Sve ovo one je odradio kako ne bi neki profesionalni policajci. Savjetovao sam mu da se u kontaktima s njima ponaša kao da nije dorastao svojoj funkciji. Da pomisle da je on neki trećerazredni igrač. Opustili su se, ne biste vjerovali koliko su bahati bili. Sve će se doznati", kaže Vrsaljko pa dodaje:

"Bili su bahati jer su imali zaštitu ljudi iz institucija. I to godinama. O Širiću se malo raspitajte u Osijeku. Brzo ćete sve doznati."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara