Švicarska: Nema opasnosti od terorističkih napada na Europsko prvenstvo

ŠVICARSKE vlasti su komentirale navode da se uoči Europskog nogometnog prvenstva na internet forumima povećava broj prijetnji od strane navodnih islamističkih ekstremista.

Prema pisanju lista “La Liberte”, izvori iz švicarskih sigurnosnih službi tvrde da su se pojavile neke ozbiljne anonimne poruke. U jednoj od njih stoji kako će se “dvije najsigurnije europske zemlje (Švicarska i Austrija) pretvoriti u pakao”.

"Možemo ponoviti da zasad ne postoje nikakvi dokazi konkretnih priprema za eventualne terorističke akcije tijekom Europskog prvenstva", izjavila je glasnogovornica federalnog ureda za policijska pitanja, Daniele Bersier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasila je da će sigurnosna situacija i procjena mogućnosti bilo kakvih napada biti jasnija kako će se prvenstvo približavati.

Švicarska policija je prošlog mjeseca objavila izvješće u kojem stoji da ova neutralna alpska zemlja nije primarna meta islamskih terorista. Napominje se da su militantne aktivnosti u Švicarskoj dosad bile ograničene na propagandu, te pružanje logističke potpore i financijske pomoći za skupine aktivne u Iraku i ostalim kriznim žarištima.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara