Svijet se divi veličanstvenoj pobjedi u 31. godini: Nije to Lawrence od Arabije, to je Ivan Ljubičić!

Svijet se divi veličanstvenoj pobjedi u 31. godini: Nije to Lawrence od Arabije, to je Ivan Ljubičić!

Tekst: M.P.
Foto: AFP

"LJUBIČIĆ šokirao Roddicka", "Hrvat upotpunio svoj Masters san", "Ljubo osvojio Masters u pustinji",samo su neki od naslova svjetskih medija koji su sa velikom pažnjom  popratili najsjajnije dane u karijeri hrvatskog tenisača.

O nastupu u samom finalu se piše u superlativima, kao uostalom i o igri koju je Ljubo prikazivao na čitavom turniru. U prvi plan se razumljivo stavljaju njegovi moćni servisi i koncentracija u ključnim trenucima kao što su bili tie-breakovi u polufinalnom i finalnom meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najzabavnije je sve to opisao "The Boston Globe", koji je proslavu naslova i kasnije poziranje pred fotografima opisao na pomalo umjetnički način.

"Nije to bio Lawrence od Arabije koji je jahao devu  u pješčanoj pustinji. Ne, to je bio Ivan Ljubičić nakon sjajne pobjede protiv favoriziranog Roddicka. Umjesto čizmi, Ljubičić je nosio tenisice", stoji u članku koji zaključuje:

"16.190 ljudi navijalo je za Roddicka, čovjeka koji je već devet godina u svjetskom Topu 10, a trenutačno je osmi igrač svijeta. Na kocu je ipak zaslužio aplauz za svoju igru."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara