Svjedočio liječnik Juventusa, Zidane ostao u Madridu

"FARMACEUTSKI proizvodi koji su davani nogometašima Juventusa identični su onima koje dobivaju nogometaši drugih klubova," branio se pred sudom bivši liječnik talijanskog velikana Juventusa Riccardo Agricola, koji je uz bivšeg upravitelja kluba Antonia Giraudoa optužen za davanje nedozvoljenih stimulativnih sredstava igračima Juventusa.

Na nastavku suđenja u Torinu trebao je svjedočiti i Zinedine Zidane, no zbog obveza u Real Madridu nije se pojavio. Pojedini igrači torinske Stare dame već su ispitani, a 26. siječnja pred sudom će se pojaviti Gianluca Vialli, bivši talijanski reprezentativac koji je osim u Juventusu igrao i za Sampdoriu i Chelsea.

Istragu o dopingu u Juventusu pokrenuo je javni tužitelj Torina Raffaele Guariniello nakon izjava u kolovozu 1998. godine trenera Zdeneka Zemana da začuđuje veliko i naglo povećanje mišića u nekih nogometaša, te je tom prilikom spomenuo upravo Viallia. U 2001. torinski je tužitelj podigao optužnice protiv delegiranog upravitelja Juventusa Antonia Giraudoa i liječnika Agricole, koji bi mogli dobiti kazne od 6 mjeseci do 8 godina zbog lažiranja u sportu i drugih krivičnih djela vezanih za doping. Do sada su saslušani mnogi igrači i svi su više manje odgovarali kako se ne sjećaju, kako uzimaju neke vitamine itd.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proces bi se trebao zaključiti u prvoj polovici ove godine.

(Hina) st dl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara