Svjetska dvoranska prvakinja na 200m suspendirana na osam godina

Svjetska dvoranska prvakinja na 200m suspendirana na osam godina
PROŠLOGODIŠNJA svjetska dvoranska prvakinja na 200m američka atletičarka Michelle Collins suspendirana je na osam godina zbog uzimanja dopinga, objavila je Američka antidopinška agencija (USADA).

Collinsovoj su poništeni i svi rezultati koje je ostvarila od veljače 2002., što znači da je ostala i bez naslova svjetske dvoranske prvakinje na 200m. Za 33-godišnju Collins osmogodišnja suspenzija praktično znači kraj karijere.

Odluka o njenoj suspenziji donijeta je unatoč tome što nikad nije bila pozitivna na doping testu, niti je priznala uzimanje nedozvoljenih stimulativnih sredstava. Za nju je pogubna bila istraga slučaja kontrovernoznog BALCO laboratorija u kojem je razvijen tzv. dizajnerski steroid THG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Američka antidopinška agencija priopćila je da je na temelju saslušanja, koja su provedena u istrazi BALCO slučaja, nepobitno utvrđeno da je Michelle Collins uzimala krvni doping EPO i THG.

Collins se na odluku o suspenziji može žali Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausannei. Njezin odvjetnik potvrdio je da razmatraju tu mogućnost.

Ove je godine zbog uzimanja dopinga već kažnjeno 19 američkih atletičara i atletičarki. No,

Collins je prva atletičarka koja je suspendirana u slučaju BALCO.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara