Svjetski mediji hvale igru Hrvatske

UNATOČ porazu novinske agencije i pisani mediji na Otoku hvale igru hrvatske nogometne reprezentacije.

Reuters ističe da bi Hrvatska vjerojatno bila u vodstvu nakon prvog poluvremena da nije bilo odličnih obrana engleskog vratara Davida Jamesa. Pa i Sven-Goran Eriksson morao je priznati kako su ih Hrvati odlično "razvukli" i dobrim proigravanjima stavljali na velike muke.

Njemačka agencija DPA ističe kako su Englezi djelovali vrlo ranjivo pred živahnom igrom Hrvata. Nakon pogotka Beckhama Hrvati su stvorili niz prilika i zaslužili su da na poluvrijeme odu barem sa neodlučenim ishodom. Također, upozorava se da je sudac propustio svirati 11-erac za Hrvatsku kada je branič Terry igrao rukom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najtiražnije otočke novine "Sun" također navode kako je u 15. minuti Hrvatska trebala dobiti 11-erac. "Terry je igrao rukom, nema sumnje. No, sudac je valjda mislio da bi dva 11-erca u prvih 15 minuta bilo previše", piše Sun.

Engleske novine ističu kako pobjeda Engleza 3:1 izgleda uvjerljivo samo na papiru, a u stvari je obrambena trojka Terry, Ferdinand i Cole bila na teškim mukama, a u pojedinim trenucima i osramoćena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara