Svjetski mediji o prvoj Janičinoj veleslalomskoj pobjedi

PRVU pobjedu naše "Snježne kraljice" u češkom Špindlerovom Mlynu popratili su svi svjetski mediji, a sama Janica kaže da je to za nju bio poseban trenutak.

Eurosport javlja kako je Janica Kostelić, svjetska i olimpijska prvakinja u veleslalomu, osvojila prvu pobjedu u Svjetskom kupu ove sezone. Uz to, navode da Janica do utrke u Češkoj nije niti jednom slavila u veleslalomu u Svjetskom skijaškom kupu.

Janica je povjedom u Špindlerovom Mlynu preuzela vodstvo u poretku veleslalomašica s 230 bodova, s 40 bodova ispred Austrijanke Kathrin Zettel.

I BBC piše o Janičinoj prvoj veleslalomskoj pobjedi u kojoj je bila bolja od austrijske tinejdžerke Kathrin Zettel za svega osam stotinki, kojoj je to bio najbolji rezultat u karijeri.

Iako je Kostelić bila treća nakon prve utrke, nadoknadila je zaostatak i odnijela pobjedu vodećoj nakon prve vožnje, Nicole Hosp, javlja BBC.

"Ovo je za mene posebna pobjeda." - kazala je Janica novinarima nakon pobjede, a prenosi Reuters.

Vodeća Nicole Hosp iz prve vožnje je na prvom prolazu u drugoj vožnji propustila prednost od čak 38 stotinki, što dokazuje da je na drugom dijelu trebalo riskirati.

"U prvom dijelu staze tijekom druge vožnje pokušala sam agresivno skijati jer sam znala da su neke djevojke tamo izgubile vrijeme." - kazala je Janica.

Podsjetimo još da je Janičina vječna suparnica Anja Paerson završila na petom mjestu, dok prošlogodišnja ukupna pobjednica veleslaloma Finkinja Tanja Poutiainen nije uspjela završiti utrku.

Associated Press javlja o briljantnoj drugoj vožnji Janice Kostelić koja je na osebujan način proslavila svoju prvu pobjedu u ovoj disciplini u Svjetskom skijaškom kupu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara