Tavez igra za Boca Juniorse

NAPADAČ južnoameričkog klupskog prvaka Boca Juniorsa, Carlos Tavez, jedan od najdarovitijih mlađih igrača u Argentini, moći će igrati za Boca Juniorse, 14. prosinca, u finalu Interkontinentalnog kupa protiv europskog prvaka Milana.

To je sukus vijesti objavljene nakon što je 19-godišnji Tavaez dobio spor s Argentinskim nogometnim savezom (AFA), koji je od njega tražio da umjesto za Boca Juniorse u finalu Interkontinentalnog kupa igra za mladu reprezentaciju Argentine na SP-u "ispod 20" koje se igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Spor je izbio u trenutku kad je Tavez, koji je inspirirao Boca Juniorse da osvoje svoj peti naslov pobjednika Kupa osloboditelja (južnoamerički Kup prvaka), uvršten u mladu reprezentaciju Argentine.

Predsjednik AFA Julio Grondona zatražio je arbitražu FIFA-e, ali su se na kraju AFA i predstavnici Boca Juniorsa sporazumjeli da Tavez igra za klub a ne za reprezentaciju, jer je za Južnoamerikance osvajanje Interkontinentalnog kupa iznimno vrijedan uspjeh, kojemu pridaju mnogo veću važnost od Europljana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Julio Grondona se našao u nezahvalnoj ulozi. Želio je pomoći Boca Juniorsima, ali se kao predsjednik AFA morao prema tom klubu i Tavezu ponašati kao što se ponašao prema ostalim argentinskim prvoligašima, u prvom redu prema River Plati i San Lorenzu, koji su morali pustiti svoje igrače da s mladom reprezentacijom Argentine otputuju u Emirate iako su svojim klubovima u isto vrijeme bili i te kako potrebni u važnim prvenstvenim utakmicama.

No kako od svakog pravila ima iznimaka tako je i Tavez u ovom slučaju iznimka koja opravdava cilj. A cilj je Bocino osvajanje još jednog Interkontinentalnog kupa što bi navijače najpopularnijeg argentinskog kluba dovelo do ekstaze. Boca je, naime, već osvojila tri od zadnja četiri Kupa osloboditelja, a što se Interkontinentalnog kupa tiče dobila je finale protiv Real Madrida 2000. a izgubila je ono s Bayernom iz Muenchena koji je igran 2001.

(Hina) MI

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara