Tenis: Igrači za stroge kazne onima koji namjerno gube

VETERAN među teniskim profesionalcima, Južnoafrikanac Wayne Ferrerira (32) je u ponedjeljak u Madridu pozvao čelnike ATP da strogo kazne sve one igrače kojima se dokaže sudjelovanje u namještanju ishoda dvoboja.

Iz ATP-a su javili kako istražuju napise u novinama da su neki igrači namjerno gubili mečeve, te na taj način sebi priskrbili financijsku korist.

"Ako se te glasine pokažu istinitima, to bi moglo biti pogubno za naš sport. Nisam dosada čuo da neki igrači namjerno gube mečeve zbog financijske koristi, ali smatram da bi takve trebalo strogo kazniti. Postoje pravila i ukoliko prema njima kažnjavate one koji uzimaju doping, tada bi na isti način trebalo kažnjavati i one koji se klade. A u pravilima piše da onaj koji se kladi na ishod svoga meča treba biti kažnjen s tri godine neigranja", izjavio je Ferreira po pobjedi protiv našega Ivana Ljubičića u 1. kolu ATP "Masters series" turnira u Madridu, ali i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne znam je li čitava priča prenapuhana, jer ne znam tko bi se kladio protiv sebe".

Finac Jarkko Nieminen je na tu temu rekao kako onaj igrač koji bi bio okrivljen za namjerno puštanje mečeva ne bi bio dočekan raširenih ruku nakon odslužene kazne.

"Puštanje mečeva je jedna od najgorih stvari koje sportaš može napraviti. To je isto kao i da se dopingira. Dobro je da su kazne za takvo ponašanje visoke", kazao je Nieminen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara