Thuram: Kad umrem prikazivat će se moji golovi Hrvatskoj

Thuram: Kad umrem prikazivat će se moji golovi Hrvatskoj

STAMENI 34-godišnjak Liliam Thuram jedan je od francuskih veterana koje su mnogi otpisali i prije samog početka Svjetskog prvenstva. Pogođeni ozljedama, obeshrabljeni neefikasnošću i katastrofalnim rezultatima na dva posljednja velika natjecanja, veterani su prikupili zadnje snage i vođeni mišlju o "labuđem pjevu" došli do Berlina.

Hrvati će se Thurama odmah sjetiti zbog dva gola u polufinalu 1998. godine - jedina koja je ikad dao za Les Bleus i koja su ga učinila junakom prvenstva u domovini. Thuram s Francuzima ponovo piše povijest, još jednom dokazuje kako se radi o igraču za velika djela.

No, Thurama se na ovogodišnjem Mundijal čulo i izvan terena, kada je žestoko odgovorio francuskom političaru Le Penu, vođi tamošnje ultradesničarske stranke, na rasističke primjedbe usmjerene prema crncima u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ljudi navijaju za francusku momčad, oni ne pitaju tko ima koju boju kože. Kada vidite Le Pena, recite mu da smo ponosni što smo Francuzi." - dobacio je Thuram novinaru.

"Imam 34 godine, a osjećam se kao 10-godišnjak koji prvi put gleda SP, otkrio je sve to i zbog toga se osjeća čudesno. Finale je bio naš cilj od početka natjecanja. Ne doći do finala bila bi noćna mora. No, osobno sam pod velikim pritiskom od samog starta jer sam sebi rekao da je ovo zadnje. Morat ću se oprostiti, s obzirom na svoje godine." - kazao je Thuram, koji puno razmišlja i o sudbini koja će zadesiti njegov Juvenuts.

Konačna presuda trebala bi pasti u ponedjeljak...

"Moram se fokusirati na igru i ništa drugo me ne zanima. U finalu treba dati sve ono što imamo, da poslije ne bi žalili za ničim. Protiv Portugala smo se lavovski branili, vidjelo se da imamo ogromnu želju i da preuzimamo odgovornost. Odlični smo bili i u tehničkom smilsu." - dodao je.

Novinar s kojim je Thuram razgovarao ponovo je podsjetio na Stade de France i dva gola Hrvatskoj za ulazak u finale.

"Valjda će na dan kad umrem prikazivati moje golove Hrvatskoj." - kazao je Thuram u to ime.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara