Tiger Woods: Vratit ću se golfu, samo ne znam točno kada

Tekst: I.G.
Foto: AFP

"MISLIO sam da sam zaslužio uživati u svim iskušenjima oko sebe zato što sam cijeli život naporno radio. Zahvaljujući novcu i slavi sve mi je bilo nadohvat ruke. Pogriješio sam, bio sam glup", rekao je Tiger Woods u svojoj više od 13 minuta dugoj isprici javnosti zbog svojih afera.

Pošto su pitanja novinara bila zabranjena, mediji su ostali u dvojbi je li najbolji svjetski golfer bio potpuno iskren, može li se promijeniti i spasiti svoj brak. Neki su angažirali razne stručnjake iz područja psihologije i komunikologije kako bi analizirali Woodsov govor. Profesor Brian Spitzberg, stručnjak za isprike i izvanbračne afere, kazao je kako Woodsova isprika ima sve što isprika treba imati, napravljena je odlično i uvjerljivo. Ipak, mnogi kažu kako je izgledalo odglumljeno, umjetno i bez emocija. Čak su i poznati američki odvjetnici komentirali njegovo obraćanje javnosti nazvavši to velikom pogreškom jer je izgledalo izrežirano, kao jedna predstava odglumljena pred publikom.

"Woods je ikona ovog sporta i nedostaje nam"

Drugi dio medija ostao mu je naklonjen i dalje. ESPN i FoxSports pišu kako javnost previše traži od golfera koji je ponizno zatražio oprost od obitelji, fanova i cijele javnosti. Povjerovao mu je i predsjednik Nationwide Toura Bill Calfee koji ga uskoro očekuje i na golf terenima.

"Drago mi je, vjerojatno kao i svima, što čujemo da je Tiger na putu ozdravljenja. Svi griješimo, a on se sa svojim pogreškama sada mora nositi. Želimo mu sve najbolje", rekao je Calfee.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznati golfer Mike Mayer priznao je kako 2010 PGA Tour, koji je upravo u tijeku, nije isti bez Tigera Woodsa o čijem se datumu povratka profesionalnom sportu još ne zna ništa. Calfee, pak, željno iščekuje Woodsov povratak.

"Očito je da nam nedostaje Tiger. On je ikona ovog sporta. Ali mi smo velika organizacija i imamo mnogo zvijezda. On privlači publiku i medije, ali bit ćemo uspješni i bez njega. Naravno, radujemo se njegovu povratku", zaključio je  Bill Calfee.

NIKE stao uz Tigera

U pitanje su nakon skandala došli i vrlo unosni ugovori koje je Tiger Woods imao sa svojim sponzorima. Kako se sada čini, suradnja će se nastaviti jer mu je i najveći sponzor "Nike" javno pružio podršku. Posrnula zvijezda je od ugovora s Nikeom dobivao oko 110 milijuna dolara godišnje.

"Tiger se ispričao i Nike u potpunosti podupire njega i njegovu obitelj. Radujemo se njegovu skorom povratku golfu", poručili su iz Nikea čija se reklama, slučajno ili ne, prikazala na televiziji u pauzi baš nakon emitiranja Woodsove isprike.

Svjetski broj 1 u golfu ni sam još nije siguran kada će se točno vratiti na terene: "Planiram se vratiti jednog dana, samo još ne znam točno kada će to biti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara