Times: Australcima će biti teško protiv Hrvatske, ali prolaze skupinu

NAKON dugih godina nogometne suše, Australci se konačno imaju na koga osloniti. Guus Hiddink ispred sebe ima golem zadatak, jer u zemlji klokana ragbi više ne liječi sve rane. Brazil će osvojiti prvo mjesto u skupini F, piše Times, no od Nizozemca se očekuje da iskoristi svoje vještine i dođe do visoke, druge pozicije.

Na tom putu morat će zaobići Japan i Hrvatsku. Ugledni britanski list napravio je kratak presjek australske reprezentacije, u kojem se između redaka možete pročitati kako je Hiddink njena najveća zvijezda. Osim njega, Britanci spominju Marka Bresciana, "križanca" čijim venama teče talijanska, i naravno, hrvatska krv. O Parminom vaznjaku Times piše kao o igraču poteza i velikoj opasnosti za svaku obranu.

Robusni i pomalo agresivni Australci igrali su ukočen nogomet, no s ljetom je došao Hiddink, a s njim i potpuna reorganizacija, piše Times. Nizozemac preferira tečan sustav 3-4-3, u kojem su Scott Chipperfield i Brett Emerton na bokovima, no ipak malo uvučeni prema nazad. Po potrebi momčad se vrlo lako transformira u svoju defanzivnu inačicu sa sustavom 4-5-1, u kojoj glavnu ulogu imaju Tony Vidmar i Tony Popović.

Hiddinkovi lukavi dometi, od kojih su polufinala Mundijala s Nizozemskom i Južnom Korejom svojevrsna legenda, nikada nisu promijenila njegovu osobnost, piše Times. Prilikom ždrijeba u Leipzigu bio je opušten kao da se radi o izboru za pjesmu Eurovizije, a ne skupinama za Svjetsko prvenstvo.

"Svidio mi se mađioničar kada je učinio da žena jednostavno nestane. Kao da je u zemlju propala. Trebalo bi jednu sličnu spravu nabaviti i za doma." - nasmijavao je Hiddink novinare u Leipzigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon posljednjeg SP- veliki broj Korejaca pohodio je Hiddinkov rodni grad Varsseveld, pa je njegova kuća pretvorena u Guuseum, piše britanski tisak. Stanovnici Varssevelda nadaju se lakoj zaradi nakon prvenstva u Njemačkoj, pa su se polako počeli skupljati i autralski izložbeni eksponati.

Kako piše Times, Australce razdiru goleme financijske razlike, tako napadač Archie Thompson godišnje zaradi koliko i njegov kolega Harry Kewell tijekom jednog tjedna.

"Branič Chipperfield je za vrijeme igranja u Wollongong Wolvesima radio i kao vozač autobusa, drugačije se jednostavno nije moglo." - piše Times.

"Nekim reprezentativcima moglo bi biti vrlo teško igrati protiv Hrvatske 22. lipnja. Naime, čak osam igrača ima hrvatske korijene. No, među Hrvatima se nalaze i trojica rođenih Australaca." - stoji dalje u tekstu.

Prema predviđanjima Timesa, Australci bi ipak trebali proći skupinu, ali ne i dalje od toga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara