Times: Pomolite se da dobijemo Hrvate

NOGOMETNE reprezentacije uskoro će doznati što i tko ih očekuje sljedećeg ljeta u Njemačkoj. Ždrijeb u Leipzigu će se održati u petak u 20:15, a možete ga pratiti na Indexu.

Iako mnogi tvrde kako je zapravo svejedno koga će dobiti na ždrijebu, jer najvažnija je forma u reprezentaciji, a ne ime suparnika, svatko ima svoje favorite.

Tako se ovih dana moglo čuti da bi Hrvatskoj najviše odgovarali, iz Skupine A Francuska, Njemačka i Meksiko; iz Skupine C Iran; odnosno iz Skupine B Angola ili Trinidad i Tobago.

Najmanje bi nam odgovarala skupina s Brazilom, Paragvajem i SiCG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i mi, i Britanci imaju svoje želje. Tako britanski Times u izdanju od petka piše kako će nacija petak provesti u strahu i iščekivanju, moleći se da Engleska dobije Angolu, Hrvatsku i Trinidad i Tobago, te da izbjegnu Nizozemsku, Australiju i SAD.

Ipak, autor članka "Nizozemska ili Portugal: nije bitno, samo nam ih dovedite" na kraju zaključuje kako je potpuno svejedno koga će dobiti, jer Engleska je prema FIFA-inom rankingu druga nogometna sila, odmah iza Brazila.

Za sada se zna da će domaćin Njemačka biti nositelj Skupine A, a aktualni prvak Brazil nositelj skupine F. Prvo će se izvlačiti nositelji skupina, zatim će slijediti izvlačenje reprezentacija iz Afrike, Južne Amerike i Oceanije, a zatim europske momčadi, među kojima je i Hrvatska.
 
Ponovimo još jednom da će SiCG, koja je u posebnom bubnju za ždrijeb, ući u skupinu s Brazilom, Argentinom ili Meksikom, kako bi se poštovalo pravilo da u skupini ne bude više od dvije europske zemlje.

Najbolje je strpiti se do petka uvečer kada će se točno znati što nas očekuje tijekom lipnja u Njemačkoj, jer kalkulaicije mogu dovesti i do razočarenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara