Tina Maze: Moj puls je prošle sezone ubrzavao Ivica Kostelić

Tina Maze: Moj puls je prošle sezone ubrzavao Ivica Kostelić

Foto: AFP

NAJBOLJA slovenska skijašica Tina Maze u razgovoru za slovenski web portal SiOL otkrila je kako u kolektivnim sportovima navija za slovenske reprezentacije, a u "svom" sportu za Ivicu Kostelića.

Takav se zaključak može izvući, s obzirom na odgovor koji je 27-godišnja skijašica ponudila na pitanje:

U kojem sportu se transformirate u najoduševljeniju navijačicu?

"Nisam navijačica niti jednog kluba. Vjerojatno sam najviše bila ponosna na predstave slovenske nogometne i košarkaške reprezentacije, koje su branile boje Slovenije na velikim natjecanjima. U alpskom skijanju, moj puls je minule sezone ubrzavao Ivica Kostelić, dok se borio za osvajanje slalomskog globusa", priznala je odlična slovenska skijašica, koja je u sezoni iza nas osvojila 3. mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Evo i još nekoliko odgovora iz spomenutog intervjua...

Koji događaj vas je u karijeri najviše usrećio?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je velikih trenutaka, a najviše me veseli da sam još uvijek aktivna i da se još uvijek borim za najviše pozicije u alpskom skijanju. Prva sezona nakon osnivanja mog tima aMaze je bila trnovita (2008/09, opa.a), stoga me je pobjeda u Mariboru te sezone učinila posebno ponosnom. Kao sportašica, koja je oko sebe okupila tim predanih ljudi, osjećam se počašćena i rođena pod sretnom zvijezdom. Osvojila sam dvije srebrne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru, postala svjetska prvakinja i osvojila još dvije srebrne medalje na svjetskim prvenstvima. Sve su to nezaboravni trenuci.

Što biste radili da niste skijašica?

"Bavila bi se s nekim drugim sportom, ili s nečim drugim."

Kino ili kazalište?

"Nisam dugo bila ni u kinu ni u kazalištu. Za to mi jednostavno nedostaje vremena. Za mene je dovoljno dobra predstava kada samo sjednem na obalu, gledam more i slušam valove."

Jeste li praznovjerni?

"Mislim da jesam. Na primjer, na utakmici uvijek moram nositi donje rublje koje najviše volim nositi."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara