Tko je Ernesto Hoost, čovjek kojeg Crocop nikad nije pobijedio

MIRKO FILIPOVIĆ u ožujku će se boriti protiv  Ernesta "Mister Perfect" Hoosta. Hoost je prvi naslov osvojio daleke 1987. godine, a s Mirkom se borio tri puta i svaki put pobijedio.

Ernesto Hoost rođen je 1965. godine u Nizozemskoj. Prvi je put boksao s 15 godina, te je počeo trenirati u dvorani Sokundo Tona Vrienda gdje je ostao 6 godina. Njegov stil borbe je kickbox.

Tada je slijedila i prva borba u C klasi. Protivnik mu je bio Wim Scharrenberg koji je u drugoj rudni bio nokautiran od mladog, do tada nepoznatog, Hoosta.

Nakon te borbe, Mister Perfect sljedećih 9 borbi završavao je nokautom, te se popeo u A klasu u kojoj ostaje do danas.

1988. godine Hoost prelazi u profesionalce, te osvaja titule u savateu i tajlandskom boksu.

1993. prvi put nastupa na K-1 Grand Prixu u Japanu, bio je jedini srednjeteškaš među gorostasima. Ipak, pobjeđuje Petera  Aertsa i Mauricea Smitha. No u finalu ga čeka Branko Cikatić.

Hoost je izgubio od našeg Cikatića s kojim se ukupno borio 3 puta. Samo jednom je Mister Perfect izašao kao pobjednik, ostala 2 puta pobijedio je Cikatić.

Ernesto Hoost kasnije je izjavio kako smatra da je puno bolji borac od Cikatića, ali da je Cikatić puno jači od njega, što je prevagnulo. "Cikatić je za mene prošlost", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iste godine osvaja K-2 naslov.

Prvu titulu na K-1 turniru osvaja 1997. godine, U finalu je pobijedio Andya Huga. Nakon toga imao je zdravstvenih problema pa se tek 1999. vraća u ring.

Nadmoćno pobjeđuje sve i ponovo dokazuje da broj jedan na K-1. 2000. i 2002. osvaja treći i četvrti naslov na Grand Prixu u Tokyu.

Do trećeg je došao lagano, no četvrti je zamalo prepustio drugima.

Naime, prvu borbu je izgubio, no njegov protivnik Bob Sapp slomio je ruku pa nije mogao nastaviti daljnje natjecanje. Spomenimo samo da je Sapp imao 170 kilograma, a Hoost 100 kg. Po pravilima K-1 Hoost je išao dalje.

Veliko finale bila je borba između Hoosta i Le Bannera, također mogućeg Mirkovog protivnika ove godine. Teška borba, no tehničkim nokautom pobjeda je pripala Hoostu.

Mirko Crocop Filipović i Ernesto Mister Perfect Hoost tri puta su se sastali u ringu. Nažalost sva tri puta Mirko je izgubio.

Prva borba bila je 1996. godine kada je Mirko tek došao u Japan, druge dvije bile su 1999. i 2000. na Grand Prixu.

No, danas je Mirko kompletan borac, zna iskorstiti protivnikove loše strane, a i dobre može okrenuti u svoju korist.

Hoos je Mirkova velika želja i veliki izazov, a za nekoliko mjeseci znat ćemo može li pobijediti Mister Perfecta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara