Tko se još zamara problemima Hajduka?

NAKON dva turbulentna dana na Poljudu je zavladalo zatišje pred buru koja se uskoro očekuje u splitskoj momčadi. O nesuglasicama između Ivice Šurjaka i Mirka Klarića, nezadovoljstvu Nikole Kalinića, (ne)odlascima Ante Rukavine i Florina Cernata te rješavanju kadrovske križaljke za sljedeću sezonu još ćemo se naslušati ovih dana.

Pokušali smo doznati najnovije detalje oko ostanka trenera Roberta Jarnija i budućnosti Rukavine i Kalinića, no nismo uspjeli. Čini se da o tome mnogo ne znaju ni odgovorni ljudi u klubu.

Sve glasnije se priča o odlasku mladog Hajdukova napadača Rukavine. Za mladog hrvatskog reprezentativca ozbiljno je zagrizao Monaco u kojem igraju Jerko Leko i Nikola Pokrivač. Emisari turskog Trabzonspora su već bili na Poljudu, a zainteresiran je i Paris Saint Germain koji je uspio sačuvati prvoligaški status. Također, spominjao se Dinamo, no kako je rekao igračev menadžer Siniša Šošo, od toga neće biti ništa. No, s njim se ne slaže Zdravko Mamić koji je jutros izjavio da maksimirskoj momčadi ima mjesta za Hajdukova napadača i da bi radije doveo njega nego Kalinića. Rukavina ima ugovor s Hajdukom do 2010. godine, a danas se na Poljudu trebao održati sastanak na temu njegovog statusa.

"Nema ništa novo, koliko ja znam nije ništa dogovoreno", rekao je Klarić u razgovoru za Index.

Predsjednik Skupštine Hajduka ima sličan odgovor kada je riječ o Kaliniću. Naime, najbolji Hajdukov napadač je izjavio da će ostati u bijelom dresu samo ako Jarni napusti klub i tako unio još razdora u poljuljani splitski brod.

"Ne bih to komentirao", nije bio rječit Klarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, čini se da se ni Robert Jarni ne opterećuje previše Kalinićem, zapravo trenera Hajduka ne opterećuje ni jedan problem koji trenutno muči klub.

"Ne opterećujem se time", bio je odgovor na upit hoće li trenirati Hajduk i sljedeće sezonu, a komentar na Kalinićevu izjavu bio je isti, dakle :"Ne zamaram se time".
 
No, kada je riječ o sukobu Klarića i Šurjaka, Jarniju "razvezao" jezik i počastio nas je s pune dvije rečenice.

"Nemam komentar, nije moje da razmišljam i bavim se time. Neka uprava to riješi", rekao nam je Jarni.

U sličnom raspoloženju je bio i Rukavinin menadžer Šošo koji je na svaki naš upit o budućnosti njegovog igrača odgovarao: "Nemam  komentara".

M.Pa.
Foto: V.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara