Todorić sponzorira YUBA ligu i najavljuje najmanje 5 milijuna eura godišnje za srpski i crnogorski sport

Todorić sponzorira YUBA ligu i najavljuje najmanje 5 milijuna eura godišnje za srpski i crnogorski sport

FRIKOM YUBA liga naziv je košarkaškog prvenstva Srbije i Crne Gore. Košarkaška liga susjedne države sponzorirat će se novcem hrvatskog koncerna u vlasništvu Ivice Todorića.

Hrvatski koncern Agrokor ovog je tjedna kupio vodećeg srpskog proizvođača sladoleda - Frikom. S Frikomom, koji je sponzor YUBA lige, dogovoren je i nastavak sponzorstva lige.

U YUBA ligi natječe se dvanaest momčadi, a vrh tablice trenutno zauzimaju FMP Železnik (9-1), Partizan (8-2), Zvezda (7-3) i Budućnost (7-3). Prosjek gledatelja po utakmici je nešto više od 1,000.

Kako se nagađalo hoće li liga možda čak i promijeniti ime u "Agrokor YUBA liga", na stranicama lige objavljena je obavijest: "Obavestavamo sredstva javnog informisanja da je zvanicno ime I muske savezne lige - FRIKOM YUBA LIGA. Shodno tome, molimo Vas, da druge nazive ne koristite, jer nisu ispravni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorić: Najmanje 5 milijuna eura godišnje za srpski i crnogorski sport

"Mi smo za socijalni program Frikoma izdvojili 18 milijuna dolara. U tom programu dio naše obaveze je da financiramo određene sportske aktivnosti. Frikom će godišnje trošiti oko 10 milijuna eura samo na marketing. Najveći dio toga, ili bar 50 posto pripada sportu” - izjavio je hrvatski tajkun Ivica Todorić za B92.

U Hrvatskoj Agrokor među ostalim sponzorira Janicu Kostelić i Hajduka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara