Tomasovića ošamutili atmosfera i Kobe Bryant

Tomasovića ošamutili atmosfera i Kobe Bryant

HRVATSKI boksač Marko Tomasović izgubio je od Talijana Roberta Cammarellea, inače svjetskog prvaka, u prvom kolu olimpijske konkurencije superteškaša (do 91 kg). Bio je to ispit karijere 27-godišnjeg Splićanina koji nije uspio položiti.

Nije ni tehnički ni fizički dorastao iznimno zahtjevnom Talijanu, koji je dominirao tijekom svih četiriju rundi, a pogotovo u prve dvije dionice, koje je dobio s 4:0 i 5:0. Jedini su poen suci Hrvatu upisali tijekom treće runde.

Hrvatska je tako u boksačkom turniru ostala samo na Marku Šivoliji, koji sutra (četvrtak) boksa meč drugog kola u kategoriji do 81 kilograma protiv Tadžikistanca Džahona Kurbanova.

Među teškašima najveća zvijezda - Kobe Bryant

Uvertira u meč Tomasovića i Cammarellea bila je svečana. Event u Radničkoj dvorani uveličao je američki košarkaški trojac, na čelu s Kobeom Bryantom, koji se pojavio s argentinskim dresom svezanim oko glave poput marame. Dres je pripadao leu Messiju, a Kobe je vjerojatno naručio odoru svog omiljenog nogometaša i primio je nakon susreta Australije i Srbije.

Kobe je bio u društvu Carmela Anthonyja i Chrisa Paula, koji također nisu željeli propustiti boks predstavu, inače početak turnira superteškaša.

Upravo se spektakularni ambijent pokazao kao prevelik pritisak na našeg boksača. Cijela dvorana skandirala je NBA virtuozu, suci su zakočili Splićanina, previdjevši neke njegove udarce u prvoj rundi, a protiv talijanskog prvaka nema mjesta neodlučnosti...

"Ukočeno sam startao, glava mi nije dala da se opustim, da pružim ruku i pogodim svoj kroše. U 80 posto slučajeva kroše prolazi, ali ovaj put sve je bilo nekako čudno. I televizijia je bila tu, prevelik pritisak. Čak ni težak protivnik i njegova biografija nisu me toliko sputali, koliko cijela impresioniranost ambijentom. Bili su i Ameri? Kobe Bryant?! Zar je mene gledao?", uzbuđen je nakon meča bio naš boksač."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je NBA društvo uvidjelo da od intrige neće biti ništa, napustili su dvoranu. Tomasović je instinktivno počeo bolje, žešće udarati. No, nije nmu pomoglo. U prvoj rundi suci su pribilježili pet udaraca Talijana, a u drugoj još četiri.  Treća runda donijela je kroše Tomasovića, ujedno i delirij kineske publike koja je navijala za Splićanina. Cammerelle je ipak dobio i treću rundu (2:1), kao i posljednju s 2:0. Tomasović se nadao da može jednim udarcem srušiti teškog protivnika, namještao se, čekao, ali nije dočekao pravi moment. Borba je završena s ukupnih 13:1 u korist Talijana.

Tomasovićeva budućnost su borbe mješovitim stilom?

"Za mene je ovo bila velika škola. Do sada nisam skupio veće iskustvo. Čeka me analiza, odmor i planiranje budućnosti"

A hoće li se naš boksač u budućnosti okrenuti profesionalnim borbama, ostaje otvoreno. Kicboxom se već bavio..

"Kako bilo, neću ništa raditi na svoju ruku. razmotrit ću sve opcije sa svojim trenerom i ljudima kojim vjerujem. Siguran sam da ćemo zajedno donijeti najbolju odluku"

OI, boks, super teška kategorija, 1. kolo:

Cammarelle – Tomasović 13-1 (4-0, 5-0, 2-1, 2-0)

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara