Tonči Žilić: Nakon subote ćemo znati više

ZAGREBAŠI u subotu gostuju u Koprivnici kod Slaven Belupa. O toj utakmici, ali i o drugim zanimljivostima odlučili smo porazgovarati sa Tončijem Žilićem, novim igračem Zagreba.

Kako vam se sviđa u NK Zagrebu?

- Zadovoljan sam. Da nema ovih turbulencija bilo bi super.

Kako ste zadovoljni svojim prvim nastupom na utakmici protiv Dinama?

- Nisam baš zadovoljan jer znam da mogu dati više. To sam pokazivao u pripremnom razdoblju.

Zašto ste se odlučili na dolazak u NK Zagreb?

- Zato jer mi je poslije Italije Šibenik bio samo usputna stanica i zadržavanje. Više od godinu dana u Šibeniku palo mi je u drugi plan.

Što mislite o Zagrebovom stručnom vodstvu?

- Sve najbolje. Trener Jurčević je jako korektan čovjek kao i pomoćni treneri Mihačić i Petravić te trener golmana Nježić. Svaka im čast. S te strane sam super zadovoljan.

Što mislite o Slaven Belupu, Zagrebovom idućem protivniku?

- Tamo je moj bivši trener, znam njihove metode. Mi sigurno imamo kvalitete, a morat ćemo imati i malo sreće da dobijemo tu utakmicu. Vidjet ćemo. Ne mogu sada reći sa 100 posto sigurnosti, ali nadam se pobjedi.

Kakve su Zagrebove šanse za ligu za prvaka?

- Nakon subote ćemo znati više. Ako ne izgubimo imamo velike šanse. Konkurenti imaju težak raspored, a nama dolazi Pomorac i odlazimo Zadru. To su sve utakmice koje možemo pobjediti. Nakon toga dolazi Hajduk koji u Kranjčevićevoj sigurno neće pobijediti.

Kakve su Zagrebove šanse u kupu?

- Imamo dosta povoljan raspored. Kamen Ingrad je protivnik s kojim se možemo nositi. Mi imamo mlađu i poletniju momčad. Čak i kvalitetniju po meni. Kamen Ingrad nije momčad koja ti može stvarati probleme.

Kakva je razlika igrati u Italiji i igrati u Hrvatskoj?

- Drugi nogomet. Činjenica je da u Italiji sve funkcionira, od oružara pa do predsjednika. Tamo misliš samo na igru. Sve stiže na točan datum. Tamo nemaš problema za ništa. Istina je da je kvaliteta viša. Ozbiljniji je pristup. Sa sigurnošću tvrdim da usporedbe nema. Tamo se igra NBA, a ovdje domaća liga.

Da li vam je nedostajao dom dok ste igrali u Italiji?

- U četiri godine koliko sam bio u Italiji samo mi je prvu godinu nedostajao dom, a onda mi je došla žena pa mi je bilo super i nisam imao potrebe ići kući.

Tko vam je igrački uzor?

- Paolo Maldini. Odličan je igrač. Obojica smo obrambeni igrači. Imao sam ga prilike gledati s klupe u Veroni kada je igrao protiv moje tadašnje momčadi, ali na žalost nisam ulazio u igru.

Završni komentar.

- Volio bih da se klub stabilizira, da prestanu turbulencije jer ovo ne vodi ničemu. Ni igračima, a pogotovo trenerima nije lako raditi. Ako se to smiri Zagreb može imati dovoljno dobru ekipu da bude u gornjem dijelu tablice jer ne možemo tražiti da to bude onakva momčad kao što je bila. Najvažnije je riješiti situaciju u klubu da bi sve djelovalo drukčije.

Vedran Prga

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara