Toni Kukoč izlazi iz košarkaške mirovine

KREŠIMIR ĆOSIĆ, Dražen Petrović, Toni Kukoč i Dino Rađa četiri su hrvatska košarkaša koji su se našli među 50 velikana europske košarke.

Na Final Fouru Eurolige u Madridu publici je svečano predstavljeno svih 50 najboljih igrača, trenera i sudaca koji su svojim doprinosom doveli europsku košarku do razine na kojoj se nalazi danas. Osim spontanim pljeskom gledatelja, prisutni su košarkaši na dar dobili repliku lopte kakvom se nekad davno igrala košarka.

Umjesto Dražena Petrovića nagradu je primila njegova majka Biserka, a u ime zadarske legende Kreše Ćosića na ceremoniju je došla njegova kći Ana. "Nagrade u tatino ime dosad je uvijek primala moja mama Ljerka. Večeras sam ja prvi put na postolju i izuzetno sam ponosna zbog toga", kazala je Ana Ćosić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toni Kukoč u Madridu se družio s nekadašnjim suigračima, ali i protivnicima, iz generacije koja je žarila i palila europskom košarkom, a otkrio je i kako je vrijeme da izađe iz košarkaške mirovine. Iako kaže kako mu nije žao što je okončao igračku karijeru, otkrio je da je spreman ponovo se reaktivirati kao trener.

"U europskoj košarci, ali i NBA ligi ima ljudi koji smatraju da svojim savjetima mogu pomoći mladim košarkašima. Siguran sam da ću jednu od takvih ponuda uskoro prihvatiti", kaže Kukoč koji će u budućnosti vjerojatno postati pomoćni trener neke NBA momčadi.

P.V.
Foto: Euroleague.net

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara