Torcida: Izbor nove Uprave nije naša odgovornost. Ne želimo sudjelovati u tome

Foto: Joško Ponoš/Cropix

TRI SATA trajao je sastanak predstavnika Grada Splita, Hajduka i Torcide. Na Poljudu se razgovaralo o zadacima i ciljevima Hajduka, a sudjelovali su dogradonačelnica Splita Anđelka Viskovića, predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapunar, predsjednik Skupštine Vinko Radovani i Stipe Lekić te Bojan Islamović iz Torcide.

O ishodu sastanka izvijestila je splitska dogradonačelnica.

"Dogovoreno je kako će o Povjerenstvu koje će birati novu Upravu biti pet članova: po jedan predstavnik Grada i Nadzornog odbora te tri stručne osobe. Torcida je rekla da nema svojeg kandidata i da daje punu potporu Povjerenstvu", istaknula je dogradonačelnica Visković.


Ove promjene u upravljanju Hajdukom najavljene su još u subotu nakon što su se nezadovoljni navijači skupili ispred Poljuda.

"U izboru nove Uprave i NO-a usvojit će se elementi Kodeksa koji su sastavni dio Statuta. Zajednički će se pripremiti materijali, napraviti elaborat koji će biti upućen Gradskom vijeću. Želimo usvojiti model kojim će se navijači moći uključiti u upravljačke strukture", rekla je Visković.

Torcida: Ne želimo sudjelovati u izboru članova

O sastanku su se izjasnili i u Torcidi.

"Na sastanku sa predstavnicima grada Splita i HNK Hajduk š.d.d., KN Torcida je jasno obrazložio da ne želi sudjelovati u izboru članova komisije za odabir nove Uprave Hajduka, niti želi delegirati svoje predstavnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izbor nove Uprave nije naša zadaća a niti naša odgovornost, stoga ne želimo biti alibi u završnom činu natječaja koji se nije provodio po načelima Kodeksa kao sastavnog dijela  Statuta kluba. Ne želimo biti dio nečega što je u samom začetku postavljeno na krivim temeljima. Uostalom nitko sadašnje vlastodršce u Poljudu nije sprječavao da umjesto podobnih i nesposobnih postave stručne ljude na upravljačke pozicije. Dapače upravo ih je na to KN Torcida upozoravao već duže vrijeme.

Osim činjenice da natječaj za novu Upravu nije proveden prema Kodeksu, ostaje nejasna odluka NO Hajduka zbog čega, odnosno koga su produžili natječaj na dodatnih 30 dana.

Još jednom podsjećamo gradonačelnika i cjelokupnu javnost da KN Torcida nije zainteresiran za kadroviranje Hajdukom, niti nas zanimaju pozicije u klubu, već se godinama zalažemo upravo za suprotno: jasan i transparentan sustav  temeljen na stručnosti , profesionalnosti i odgovornosti.

Medijske napise o tome kako će "ulica" voditi klub ili kako će Torcida upravljati klubom na bilo koji način smatramo krajnje zlonamjernima ili potpuno neupućenima u stavove KN Torcida.

Predstavnicima Grada smo preporučili da prilikom izbora nove Uprave postupe u maniri dobrog i odgovornog gospodara, rukovodeći se (napokon!!!)  načelima Kodeksa, barem u ovoj posljednjoj fazi natječaja.
S druge strane, predali smo im projekt kojim se Hajduku omogućuje dugoročni razvoj i stabilnost po uzoru na Barcelonin model upravljanja klubom, a navedeni projekt ćemo uskoro predočiti i široj javnosti.

Od gradonačelnika kao i Gradskog vijeća očekujemo što brži odgovor na našu inicijativu jer, nažalost, Hajduk više nema vremena za čekanje", stoji u priopćenju Torcide.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara