Torcida potjerala Šošu: Duje Čop bez ugovora s Hajdukom

M.Pa.
Foto: Josko Ponos (Cropix)

IAKO se povratak Duje Čopa u Hajduk doimao kao gotova stvar, 18-godišnji napadač karijeru ipak neće nastaviti na Poljudu. Čop je trenirao s momčadi, dobio i svoj dres, no onda je Nadzorni odbor kluba odbio prijedlog njegovog ugovora.

Čop bi prema ugovoru zarađivao dvije tisuće eura mjesečno čime mi bio među najslabije plaćenim igračima, no ljudima s Poljuda se nije svidjelo što bi mu prema ugovoru pripalo 35 posto od budućeg transfera. Međutim, kako piše Slobodna Dalmacija, navodno je i problem što se za Čopov menadžer Siniša Šošo.

Torcida se žestoko protivi raznim menadžerima koji se motaju oko Hajduka i "uhljebima" u klubu, a što misle o cijeloj situaciji pokazala je transparentima na utakmici s Lokomotivom:

"Menadžer bandit ćelave glave, jedini domet čovjeka krafne" i "Zar smo stvarno proklet klub da jedan Šošo postaje Hajduk", poručili su s tribina.

"Ugovor s Čopom još nije potpisan, iznio sam prijedlog ugovora na NO, ali nije prihvaćen. Ne mogu na svoju ruku donositi odluke o angažmanu igrača, mimo volje NO-a. Dozvolili smo Čopu da dođe u klub, a ostale stvari treba definirati. Ne zanimaju me menadžeri, samo interes Hajduka. S menadžerima ne pregovaram niti kontaktiram nego samo s igračima što je bio slučaj i s Čopom", rekao je predsjednik Joško Svaguša.

Duje Čop ostao je začuđen cijelom situacijom.

"Potpisao sam ugovor s Hajdukom i koliko je znam preostalo je samo da iz Portugala stigne certifikat pa da dobijem pravo nastupa. Ne znam ima li nekih poteškoća i što se događa", rekao je napadač.

Prisjetimo se, Čop je prve nogometne korake napravio u Vinkovcima, gdje je njegov otac Davor, bivši centarfor Hajduka radio kao trener. 2002. godine, kao 12-godišnjak Čop dolazi u Hajduk gdje igra za mlađe kategorije.

U momčad ga je uveo Ivan Pudar, a pravu priliku u seniorskoj konkurenciji Hajduka Čop je dobio za vrijeme Jarnija, kada je sa nepunih 18 godina upisao čak 15 nastupa u HNL-u, zabivši pritom i dva gola. Prošlo ljeto, kada se Hajduk rješavao Šošinih igrača Hrgovića i Rukavine, riješili su se i Čopa, koji je unatoč etiketi "vrlo talentiran" Splićane napustio za samo 200 tisuća eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara