Torres najavio rat rasizmu

PREDSJEDNIK Getafea Angel Torres obećao je da će iskorijeniti rasizam na svom stadionu, nakon incidenta koji su navijači nedavno izazvali vrijeđajući Valencijinog portugalskog braniča Miguela.

"Nažalost, takve je budale teško pronaći. No, ako ih uspijemo uhvatiti garantiram vam da više neće imati pristup stadionu, pogotovo ako imaju sezonske karte", rekao je Torres za španjolski dnevni list AS.

Rasističko je vrijeđanje u posljednjoj utakmici s Valencijom otišlo toliko daleko da je sudac morao zaustaviti utakmicu i zatražiti od kluba da na stadionu objavi navijačima zahtjev da prestanu.

Miguel je u intervjuu za portugalske novine A Bola rekao da se trudio ignorirati uvrede, ali da one svejedno "ostave tragove na čovjeku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijači Getafea su me počeli vrijeđati zato što sam crnac. Takve se stvari uvijek događaju kad Valencia igra u Madridu ili na području okolice glavnog grada", kaže Miguel.

Navijači Getafea su već otprije poznati po svom rasističkom nastrojenju. Prošle je sezone klub zbog takvih idiota morao platiti kaznu od 3000 eura zbog vrijeđanja Barceloninog napadača Samuela Etoo-a. Slična se stvar s Etoo-om dogodila i sezonu prije. Onda je kazna bila nešto blaža, pa su taj put navijači klub koštali samo 600 eura.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara